home CORUPTIE, POLITICA Procurorii DNA Oradea ar fi victimele unui joc făcut de infractori

Procurorii DNA Oradea ar fi victimele unui joc făcut de infractori

Share

Procurorii DNA Oradea ar fi victimele unuui montaj pus la punct de multiple forţe legale de cercurile corupte, care au aclanşat în joc Secţia Specială, prin Adina Florea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Cheia afaceri sunt înregistrările de care a pornit tot acest scandal. Este o cusătură atât de grosolană, încât te şi pufneşte râsul.

Adina Florea susține că procurorii DNA Oradea le-ar fi făcut dosare de corupție unor judecători de la Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Oradea doar pentru că aceștia nu pronunțau sentințe pe placul procurorilor în dosarele DNA. Mai mult, procurorii ar fi ținut în nelucrare dosarele judecătorilor în scop de șantaj.

Dosarul Adinei Florea a plecat de la o probă-cheie, o înregistrare a unei ședinte a DNA Oradea din data de 19 ianuarie 2018 în care procurorii vorbeau să le facă dosare penale unor judecători ”ca să intre frica în ei”.

Această înregistrare a fost publicată de avocatul Răzvan Doseanu la începutul acestui an, apoi pusă la dispoziția procurorilor SIIJ. Secția Specială a deschis un dosar după ce preotul Chris Terhes, actual europarlamentar PSD, a formulat o plângere penală.

În ordonanța SIIJ este citată declarația fostului șef al Poliției Beiuș, comisarul Remus Indrei, trimis în judecată pentru luare de mită de procurorul Ciprian Man în dosarul fostului șef al Poliției Române, Liviu Popa, și al judecătorului Ovidiu Galea, caz soldat cu achitări după ce SIIJ nu a mai formulat apel.

Indrei a povestit că, în februarie 2018, și-a cumpărat un smart-phone nou din Beiuș și ar fi mers apoi la un atelier de service GSM ca să își transfere datele din telefonul vechi în cel nou.

Apoi, ca prin minune, în ianuarie 2019, ar fi descoperit din întâmplare, în noul telefon, înregistrarea cu procurorii DNA. Fostul polițist sugerează că telefonul nu ar fi fost în realitate nou și că i-ar fi aparținut procurorului Man, care e prieten cu cel de la atelierul de service GSM, Ovidiu Stere.

Avocatul Răzvan Doseanu este apărătorul fostului polițist Remus Indrei, actual membru PSD și participant la mitingul din București, din iunie 2018, organizat de Dragnea împotriva statului paralel.

Doseanu este și avocatul fostului preşedinte UDMR al CJ Bihor, Alexandru Kiss, condamnat inițial la 8 ani de detenţie pentru că ar fi primit mită 4 milioane de euro. Curtea de Apel Oradea a decis însă casarea sentinţei şi rejudecarea cazului, invocând vicii de procedură.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Adi Muntean de la DNA Oradea, actual suspect la SIIJ pentru presupuse abuzuri, iar judecătorul de la CA Oradea care a înclinat balanța pentru rejudecarea procesului este Mihai Udroiu, fost consilier al Alinei Bica de la DIICOT, el însuși anchetat de DNA pentru trafic de influență.

Udroiu ar fi acceptat o excursie în Dubai de la magnatul Energiei, Bogdan Buzăianu, în schimbul unui document de la DIICOT pe care voia să îl folosească împotriva deciziei Hidroelectrica de a denunţa contractele cu aşa-zişii băieţi deştepţi din Energie.

Și, în fine, Doseanu este şi avocatul Nelei Secară, o altă clientă a DNA şi victimizată de Antena 3.

Share