home CORUPTIE, POLITICA Procurorii americani anchetează vizita lui Dragnea în Statele Unite

Procurorii americani anchetează vizita lui Dragnea în Statele Unite

Share

Vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani.

Potrivit acestora, în urmă cu aproximativ trei luni s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane solicită informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu. Printre cei vizați de comisia rogatorie s-ar afla și omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

G4Media.ro a transmis pe data de 14 mai o serie de întrebări către US Department of Justice, însă până la ora publicării acestui articol nu am primit răspuns. Nu este clar dacă investigația americanilor este parte a anchetei care vizează afacerile lui Elliot Broidy, unul dintre fundraiserii de top ai președintelui Trump.

Anterior, pe data de 25 aprilie, întrebată de existența unei comisii rogatorii prin care partea americană solicită informații despre vizita lui Dragnea, Direcția Națională Anticorupție a răspuns:

  • ”În eventualitatea în care organe judiciare din alte state formulează solicitări pe care le adresează DNA sau oricărei alte unități de parchet, informațiile nu pot avea caracter public, prin urmare, nu vă putem oferi date despre existența sau inexistența unei cereri care să privească aspectele din cererea dvs”.

Informații referitoare la o posibilă anchetă referitoare la vizita în SUA au fost furnizate chiar de Liviu Dragnea, în decembrie 2018, însă fostul lider PSD vorbea atunci despre o investigație realizată de DNA, nu de anchetatorii americani.

  • “Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu – n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge – la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă”, a declarat Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD din decembrie 2018.
Citeşte şi
Vara trecuta doua surse diferite ne-au spus ca exista lobisti suspectati ca platesc eurodeputati pentru
Moartea Mădălinei Manole a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute, survenită după o
Prietenul Tibi Lovin a dat-o iar, anuntand in exclusivitate ca George Lacatus, jurnalistul "Cotidianului" care
Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie avand ca obiect o posibila intelegere intre
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit Mitralieră, autor al mai multor modificări controversate ale legislației penale
Cerbicia cu care Lia Savonea insistă să apere Secţia Specială ar putea avea legătură cu
Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că a solicitat asociaţiilor profesionale ale magistraţilor să transmită
Europarlamentarul PSD Claudiu Manda străluceşte printr-o aproape totală lipsă de activitate la Bruxelles, deşi în
Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, refuză speriată să participe la festivitatea organizată pe Arena Naţională, în
Franța și-a schimbat poziția în privința procedurii de numire a procurorului european și că o
Share