Prinţul Nicolae vorbeşte iar despre revenirea la monarhia constituţională

Share

Prinţul Nicolae de România a revenit în spaţiul public, cu noi referiri la o posibilă revenire la monarhia constituţională a României.

Într-un interviu exclusiv, Prinţul Nicolae a vorbit despre primul său copil, pe care-l va avea cu soţia sa, Alina Maria, despre cum a decurs sarcina acesteia, despre dorinţa sa de a se reapropia de Familia Regală şi despre şansele revenirii monarhiei în România.

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I, a anunţat pe 1 iunie că soţia sa, Alina-Maria, este însărcinată şi va naşte în luna noiembrie a acestui an. Nepotul Regelui Mihai s-a căsătorit cu Alina Binder pe 30 septembrie 2018 la Biserica Sfântul Ilie, din Sinaia, informează Adevărul:

În octombrie 2019, când aţi fost prezent alături de soţie la funeraliile Reginei Elena de la Curtea de Argeş, nu puţini au fost cei care au strigat: „Regele Nicolae”. Pe 30 septembrie 2018, când aţi ajuns la biserică la Sinaia pentru cununia religioasă, numeroşi oameni au strigat: „Trăiască viitorul rege al României!“. Ce mesaj aveţi pentru toţi aceşti oameni?
Sunt onorat că oamenii ne sprijină în acest fel. Însă ce este important este să fim uniţi şi să păstrăm vii memoriile regilor şi reginelor şi să continuăm valorile lor morale. Mă bucur foarte mult că memoria Regelui Mihai încă este vie.

Valorile deosebite lăsate de înaintaşii dumneavoastră pot fi însă continuate sub actuala formă constituţională din România?
Valorile, cred că da. Dar nu ca înainte. Nu ca într-un regat, de exemplu. Noi încercăm să trăim cu aceste valori morale speciale, le voi transmite şi copilului meu. Şi cred că fiecare dintre noi putem să facem la fel.

Putem să le spunem fiecare copiilor noştri ce a făcut fiecare rege şi regină pentru ţară şi cum s-au comportat cu oamenii.

Ar fi o utopie revenirea la monarhie în România?
Este foarte dificil să vă dau un răspuns în acest moment. Dar eu cred că se poate ca în timpul vieţii mele România să revină la monarhie. Însă cred că noi toţi trebuie să vrem asta şi trebuie să fim uniţi şi să lucrăm împreună la acest deziderat.”

Share