Primăria Vaslui a făcut o pistă de atletism în colţuri

Share

La Primăria Vaslui, primarul PSD-ist Vasile Pavăl, aflat la al patrulea mandat, face tot felul de minuni.

În 2016, BZI.ro a scris că “fosta şefă a banilor de la judet, Ecaterina Safir, a fost trimisă în judecată, de procurorii DNA, fiind acuzată că i-a făcut cadou fiului său, constructorul Ciprian Safir, contracte în valoare de un milion de lei”.

Legătura cu edilul nostru este că Ciprian Safir e mâna dreaptă a primarului PSD, Vasile Pavăl, firmele sale beneficiind de mai toate lucrarile care au fost şi sunt făcute în oraş.

Dar ce s-a mai întâmplat acum? În România nu se inaugurează doar stadioane de fotbal. În ultima vreme, atletismul cunoaște un adevărat reviriment și, una câte una, bazele destinate acestui sport încep să se modernizeze în țara noastră, anunţă Vremea Nouă.

O astfel de bază a fost receptionată la Vaslui, însă nu în prezența unor oaspeți de seamă de la Federația Română de Atletism, așa cum ar fi trebuit să impună protocoalele, ci într-un anonimat total, fără ca nici măcar presa locală să fie invitată.

Aceasta probabil și pentru că noua pistă a Stadionului Municipal nu va putea găzdui nici un fel de competiție oficială, deoarece are o lungime de 411 metri, în loc de 400 de metri.

Reprezentanții Primăriei Vaslui au anunțat recepționarea pistei de atletism de la Stadionul Municipal, prin intermediul unui comunicat sec, specific mai mult vremurilor de dinainte de 1989, când informațiile veneau dintr-o singură direcție, pentru ca iubitul conducător să nu fie deranjat nici măcar cu o întrebare.

Aceasta cu toate că în cazul de față vorbim de o investiție importantă pentru comunitatea locală, a cărei valoare s-a ridicat la 1.023.613,75 lei, fără TVA. Deși investiția ar fi meritat o recepționare mai deosebită, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, la deschiderea unei cunoscute cofetării, unde însuși primarul a tăiat panglica, în cazul pistei de atletism totul s-a făcut în anonimat, departe de ochii curioșilor și ai presei locale, care nici măcar nu a fost invitată la eveniment.

Asta spune multe și despre modul cum Primăria Vaslui alege să-și promoveze imaginea și, implicit, realizările. Trecând peste aceste aspecte ce țin de buna comunicare cu comunitatea locală, trebuie menționat că lucrările de la stadion au constat în reabilitarea pistei de alergare (2724 mp) și realizarea infrastructurii sectorului de sărituri (137 mp pista de sărituri), dar și realizarea rețelei de evacuare ape meteorice și crearea unei rețele de canale de evacuare perimetrale pistei de atletism.

“Echipa de recepție a lucrărilor a fost completată de prezența primarului municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl, și a viceprimarilor, ing. Lucian Braniște și prof. Cătălin Mândru”, se menționează în comunicatul remis de Primăria Vaslui.

Dacă anul trecut, când pista de atletism era doar la stadiul de proiect de hotărâre, primarul Vasile Pavăl declara că obiectivul trebuie reabilitat în așa fel încât “să ofere condiții optime pentru antrenamente și competiții”, ieri, în discursul de ieri, cuvântul competiții nu și-a mai făcut loc.

Iată ce a declarat edilul, în prezența colegilor săi de la primărie și a reprezentanților firmei care s-a ocupat de modernizarea pistei.

“Am propus și am început acest proiect cu o idee: pista de alergare a Stadionului Municipal să ofere condiții optime atât sportivilor din municipiu, cât și cetățenilor care o foloseau pentru sportul de masă.

Iată că avem acum un amplasament de excepție, realizat cu materiale de calitate superioară, de care vor beneficia elevii, sportivii și locuitorii municipiului. Mulți așteaptă cu nerăbdare redeschiderea obiectivului și îmi face plăcere să îi anunț că în curând vasluienii vor putea reveni la practicarea activității fizice pe pista de alergare.

Firește, avem convingerea că interesul pentru acest sport va fi dublat de folosirea corespunzătoare a noii piste și de păstrarea în condiții cât mai bune a investiției, în folosul tuturor”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Share