Preşedinţia cere explicaţii la revocarea directorilor de şcoli

Share

Preşedinţia cere ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, explicaţii privind revocarea directorilor de şcoli. Este vorba despre cei numiţi prin concursul organizat de Cabinetul Cioloş.

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, despre ordinul de derogare pentru directorii de şcoli: Nimeni nu dorea posturile. S-a ajuns într-o situaţie de blocaj

Anunţul aparţine consilierului de stat Ligia Deca, şeful Departamentului Educaţie din Administraţia Prezidenţială. Aceasta a declarat că ordinul privind numirea directorilor unităţilor de învăţământ prin derogare e “un semnal extrem de negativ” în sistem.

Circulara 666, prin care noul ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, îi salvează pe directorii de şcoli care au picat la examen

Astfel, sunt răsplătiţi cei ce au dovedit că nu au avut performanţe. Măsura a fost luată şi ca urmare a presiunii foştilor directori, care şi-au pierdut posturile.

Preşedinţia: Cabinetul Grindeanu pune loazele la loc, în funcţie

Prin această derogare în bloc, practic inspectorii pot delega aceiaşi directori pe post. Chiar dacă ei nu au luat concursul sau nu s-au prezentat. Persoanele care nu au promovat concursul sunt dovedit nepotrivite pentru funcţia respectivă.

În România discutăm mult despre calitatea educaţiei, despre cât de nepotrivită este pe alocuri infrastructura şcolară. Cred că este absolut necesar să avem directori competenţi şi independenţi.

, a spus Ligia Deca.

Deca afirmă că la baza schimbării metodologiei stă şi o presiune venită din rândul foştilor directori:

Era o presiune care venea din zona persoanelor care se aflau în situaţia pe care o invocă această derogare. Cei care nu au promovat, foşti directori, sau care nu s-au prezentat la concurs. Sunt câteva sute de persoane în această situaţie.

Sunt şi o serie de alţi factori. Inspectoratele găsesc o soluţie relativ facilă printr-o astfel de derogare.

, a explicat consilierul de stat.

Share