home MASS MEDIA, POLITICA Presa pro şi contra lui Traian Băsescu

Presa pro şi contra lui Traian Băsescu

Share

Puterea media a devenit în ultimii ani și o miză politică dacă luăm în calcul că fiecare produs al unui trust arată, mai mult sau mai puțin vizibil, părtinitate unui anumit partid/doctrină.

PRNewsChannel

Dacă am privi rezultatul monitorizării și din prisma taberelor politice, ne-ar ieși un tablou destul de echilibrat putere-opoziție: 3 la 3.

Primul loc este ocupat de trustul Media PRO, care mereu a părut rezervat față de opoziție și care, în perioada în care toate celelalte posturi atacau dur Guvernul, s-a menținut oarecum de partea reformei austere întocmite de acesta. Aproximativ 431.000 de români urmăresc zilnic posturile de televiziune ale lui Adrian Sârbu, iar 1,6 milioane de români accesează zilnic siteurile trustului Media Pro.

Urmează în top două tabere anti-putere, ale lui Voiculescu și Patriciu, care nu întrec însă influența totală a Pro TV-ului. Dacă pentru Sârbu vizibilă este dorinţa de a face bani, pentru Dan Voiculescu influenţa este pusă în slujba politicului. Voiculescu îi urmează lui Sârbu la audiențe TV și este cel mai puternic dintre toți pe segmentul radio, cu 525. 400 de ascultători zilnic.

Cele 100 de milioane investite în media nu-i asigură lui Dinu Patriciu decât supremaţia pe print, fiind cel mai citit mogul, însumând zilnic peste 2,2 milioane de cititori.

 Ringier și Editura Evenimentul și Capital sunt următoarele două tabere media… tot pe Vertical News

nota: Pe website-ul nostru exista trei tipuri de postari: continut propriu, rubrica Revista presei si preluari. Nu suntem raspunzatori pentru greselile de topica, exprimare si gramatica facute de autorii pe care ii preluam si va rugam sa aveti amabilitatea sa va adresati acestora. Mai mult, ar fi si penibil si nici nu este deontologic, dar nici colegial sa corectam textele altor autori.

Share