Premierul Florin Cîţu a demis 25 de secretari de stat ai USR PLUS

Share

Florin Cîţu a făcut următorul pas logic, în guvernare, care confirmă falia existentă între PNL şi USR PLUS, la guvernare. Sau în opoziţie, dacă vorbim de cei din urmă.

Premierul Cîţu a semnat demiterea a 25 de secretari de stat ai USR-PLUS. Deciziile au fost deja publicate în Monitorul Oficial, în contextul în care premierul susţinea că îi aşteaptă pe cei din USR PLUS la negocieri, scrie Adevărul.

Şeful Guvernului pare să înlăture orice posibilă urmă de negociere cu USR PLUS, cu toate că în discursurile publice a tot vorbit de revenirea la dialog. Iar acest aspect este evident, mai ales printr-o decizie luată aseară.

Deciziile sunt deja publicate în Monitorul Oficial, deci nu poate fi vorba de vreo posibilă răzgândire.

Printre cei demişi găsim persoane ca Alexandru Dimitriu (secretar de stat la Justiţie), Oana Ursache (Departamentul de stat pentru românii de pretutindeni), Corina Atanasiu (MIPE), Irina Alexe (Ministerul Afacerilor Externe), Iulia Popovici (Ministerul Culturii).

Pe lângă secretarii de stat, Florin Cîţu l-a demis şi pe Marius Vulcan, consilier de stat în cadrul aparatului vicepremierului demisionar Dan Barna.

Demiterea acestora vine după ce din partid au venit presiuni pentru îndepărtarea secretarilor de stat, dar şi a prefecţilor şi subprefecţilor.

Share