Prea reacţionară. Diana Şoşoacă, exclusă din A.U.R.. Nu avea adeziune

Share

Ceea ce am prevestit se întâmplă. Cariera politică a Dianei Şoşoacă se apropie de sfârşit, va rămâne izolată în Legislativ.

Diana Iovanovici Șoșoacă a fost exclusă din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor, după un moment petrecut în Parlament, în care susținea că vaccinul Pfizer/BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”.

Sorin Lavric, coleg de grup parlamentar, ar fi cerut ca microfonul să fie tăiat în timp ce vorbea senatoarea, drept urmare Diana Șoșoacă l-a acuzat pe acesta de „misoginism sau politically correct”, conform Digi24.

Co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, a explicat pentru G4Media.ro, că Diana Şoşoacă nu avea semnată o adeziune formală la AUR, în consecinţă nu putea fi dată afară dintr-un partid din care oficial nu făcea parte.

Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis şi excluderea deputatului Mihai Lasca, deoarece acesta a omis să anunţe partidul că este urmărit penal, pentru organizare de grup infracţional şi condamnat pentru vătămare corporală, anunţă formaţiunea politică, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, Biroul Naţional de Conducere a analizat cazurile mai multor parlamentari, al căror comportament “a adus atingere intereselor şi imaginii partidului”.

Astfel, conducerea AUR a decis excluderea lui Mihai Lasca din partid, întrucât, la momentul includerii sale pe listele de candidaţi, “a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală”.

“Trecutul său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, precizează sursa citată.

Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă – este o altă decizie luată de Biroul Naţional de Conducere al AUR.

“Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcţii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR şi care nu acţionează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”, se mai arată în comunicat.

Share