home POLITICA Poti, port georgian la Marea Neagră, se află sub ocupatie ruseasca

Poti, port georgian la Marea Neagră, se află sub ocupatie ruseasca

Share

FOTOINFO: O femeie georgiana din Gori isi paraseste casa distrusa. Foto: Reuters

Bloomberg arata ca oficialii gruzini au declarat ca retragerea Rusiei din teritoriile ocupate a stagnat azi, iar fortele navale rusesti s-au intors in portul Poti de la Marea Neagra, o zi dupa ce presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a ordonat inceperea de catre SUA a unui efort militar cu scop umanitar.

`”Trupele rusesti s-au intors in Poti”, a declarat telephonic purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe georgian, Khatuna Iosava. Rusia a informat Ministerul de Interne georgian ca trupele sale vor ramane in jurul orasului Gori inca cel putin trei zile, a declarat purtatorul de cuvant al acestui minister, Shota Utiashvili.

Poti şi Gori, în miezul controversei, puncte fierbinţi

Dar Rusia nu are nici un fel de trupe in Poti, a declarat Anatoly Nogovitsyn, adjunct al sefului Statului Major al Armatei Ruse. In Gori, trupele ruse transporta echipament military Georgian confiscat, a mai spus acesta. “Rusii nu parasesc Gori”, a declarat insa Temur Iakobashvili, a declarat telephonic ministrul georgian pentru probleme de reintegrare, adaugand: “Pun bombe in cladiri si arunca in aer infrastructura”.

Kakha Lomaia, seful securitatii nationale gruzine, declarase anterior ca in jur de 800 de ofiteri de politie sunt pregatiti sa intre in Gori si deocamdata se afla la 70 de kilometri de Tbilisi, unde nu intampina nici un fel de rezistenta din partea rusilor

Share