home CORUPTIE, POLITICA Ponta şantajează. Cere câteva zeci de locuri de parlamentar pe lista PSD

Ponta şantajează. Cere câteva zeci de locuri de parlamentar pe lista PSD

Share

Liderul ProRomânia Victor Ponta cere PSD 40 de locuri eligibile pe listele acestui partid, la alegerile parlamentare, şi mai vrea şi o primărie de sector, dar şi posturi de viceprimar.

În caz contrar, Inresponsabilul Vesel e decis să candideze la Primăria Capitalei, unde are ca obiectiv un scor de cel puţin 10%. Dacă negocierile Ponta – Ciolacu eşuează, Gabriela Firea ar putea renunţa la candidatură.

Victor Ponta a crescut treptat pretenţiile în negocierile cu Marcel Ciolacu pentru o alianţă PSD-ProRomânia la alegerile locale şi parlamentare. Întotdeauna, fostul premier a ţintit în primul rând alegerile parlamentare, apoi împărţeala pentru primării.

O oaste numeroasă de senatori şi deputaţi poate decide majorităţi parlamentare şi schimbări de guvern. Spre exemplu, în iarnă, Victor Ponta a cerut 30 de locuri eligibile pentru ProRomânia la alegerile legislative programate la începutul lunii decembrie. În acel moment, partidul condus de Ponta număra 30 de aleşi, transferaţi în mare parte de la PSD. Ulterior, Ponta a crescut în sondaje pe fondul pandemiei de coronavirus. Prin urmare, a ridicat ştacheta la 40 de locuri eligibile, plus o primărie de sector şi posturi de viceprimar în Capitală, acolo unde PSD reuşeşte să se impună.

În ultimele zile, emisarii lui Victor Ponta au solicitat un raport PSD-ProRomânia de 2 la 1 pentru listele de la parlamenare, susţin surse politice pentru Adevărul, scenariu refuzat din start de social-democraţi. ”Exclus. Asta ar însemna ca ProRomânia să obţină peste 50 de mandate, iar PSD vreo 70. I-am pune singuri partidul pe tavă lui Ponta, Practic, PSD ar ajunge la un procent de 15%, dacă e să ne raportăm la numărul de mandate. Ciolacu n-ar trebui să ofere mai mult de 25 de locuri, pentru că ProRomânia nu are primari, nu are structuri în teritoriu. Are doar imaginea lui Ponta”, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

Însă imaginea lui Ponta a dus partidul la 10% în sondaje. Potrivit analizelor sociologice, Capitala e unul dintre rezervoarele electorale ProRomânia. Aşadar, Victor Ponta negociază extrem de dur cu Marcel Ciolacu o alianţă care să o susţină pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. Ponta l-a avertizat pe Cioalcu că va candida la Primăria Capitalei în cazul în care liderul PSD nu oferă cel puţin 40 de locuri eligibile pentru ProRomânia la alegerile parlamentare. Candidatura lui Victor Ponta i-ar fi fatală Gabrielei Firea

Share