home POLITICA Ponta preşedinte? România, o ţară horror!

Ponta preşedinte? România, o ţară horror!

Share

Ponta preşedinte România, o ţară horror!

Ponta, o dată ajuns preşedinte al României (brrr, mă ia cu fiori reci pe şira spinării) va face praf şi pulbere această ţară, dănţuind peste România ca Nero pe Roma.

Este absolut stupidă declaraţia de ieri a lui Ponta, care a explicat că, dacă ţara se va confrunta cu riscuri de securitate, premier va fi George Cristian Maior, acum şeful SRI, dacă vom avea probleme economice, premier va fi viceguvernatorul Florin Georgescu, iar dacă e după el ar dori să fie Călin Popescu-Tăriceanu.

Ce te faci însă dacă ai o criză economică internă (care a început deja datorită incompetenţei acestor oameni), una externă (care se prefigurează) simultan cu o ameninţare de securitate (Putin rânjeşte hâd la numai 390 de kilometri de Constanţa)? Victoraş, îi pui premieri pe amândoi deodată? Că la mintea ta…

Sau dacă ai o perioadă normală politic, urmată de una de criză economică, apoi de una cu risc de securitate, iar criză economică, iar normală în curs de doi ani, pui cinci premieri, pe Tăroceanu, Georgescu, Maior, iar Georgescu şi iar Tăriceanu, în funcţie de cum e situaţia în ţară?

Să-i luăm în ordine inversă.Tăriceanu mi-a fost patron la Radio Contact. Aici, eu l-am adus pe bunul meu prieten, Augustus Costache, cu care semănam: cine nu mă ştia şi nu îl ştia şi ne văzuse de două ori ne putea confunda. Dar Călin ne ştia de ani buni, când mă vedea pe mine şi mă întreba “Salut, Augustus, ce mai faci?”, şi când se întâlnea cu Augustus şi îi spunea “Bună, Florin”.

Este un oportunist superficial, care a trecut prin viaţa lui mai pe la suprafaţă decât în viaţa femeilor pe care le-a fugărit prin căsnicii fără număr. Este cel care în 2008, când Vestul strângea cureaua, ştiind că va fi nevoie de fiecare bănuţ, spărgea bani în scop politic electoral.

Un perdant amoral. În schimb, pentru interesul său, la scurt timp după ce a semnat contractul Ford ca premier a devenit dealer Ford. E de DNA? Este, cred eu.

Florin Georgescu este cel care a lăsat deliberat România în faliment la finalul anului 1996, după ce patru ani produsese brambura pe stoc. Patru ani, trei guverne, câteva zeci de miniştri s-au chinuit şi au reuşit să scoată ţara din criză, ca să vină apoi Năstase şi să se împăuneze ce bun premier este el.

George Cristian Maior este un politician impenetrabil, sforar de culise fără charismă, care nu va face faţă la funcţia de premier niciodată. Dacă e să-i dăm crezare lui Radu Moraru, avem de ce să ne temem într-o Românie în care Maior e prim-ministru.

Şi pe urmă cum e posibil să fii şeful SRI şi să fii nominalizat la funcţia de prim-ministru de către unul dintre candidaţii la Preşedinţie, înainte de turul al doilea al campaniei electorale? E penală? Probabil că da.

Ponta şi hipopotamii săi politici oribili

Vin însă altfel de informaţii din subterana puterii. Dacă e să le dăm crezare, există o diferenţă dramatică între ce ar dori să facă aceşti oameni dacă nu ar fi UE şi SUA şi ce fac sub presiunea externă.

De exemplu, Victor Ponta ar dori ca, după ce pleacă el din fruntea PSD, în locul său să rămână Sebastian Ghiţă şi, logic, liderul partidului de guvernare principal să fie şeful Guvernului. Sebastian Ghiţă premier, nu?

Mai apoi, urmează o altă parte, şi mai oribilă: este un loc liber la Serviciul de Informaţii Externe. Pe cine să punem aici? Un manager competent? Nooo! Un politician echilibrat? Noooo! Nici vorbă! La SIE Ponta ar dori să-l pună pe Radu Tudor.

Pentru cine nu îl cunoaşte pe teleastul de la Antena 3 (nu a pierdut nimic), dăm poza acestui guşter cu ochii holbiţi, care simte enorm şi vede monstruos la ordinul patronului (ieri Dan Felix Voiculescu, azi Voiculescu şi Victor Ponta, ca şef al Finanţelor, unde e ANAF, care execută silit în secret bunurile lui Felix).

Acest ipochimen este un pericol enorm pentru democraţie şi statul de drept. Un gangster în presă, gata să devină un gangster de partid şi de stat, ca şef al unui serviciu secret. Post pe care îl vizează de mult timp.

Share