home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Ponta apără dreptul vuvuzelelor media să atace magistraţii

Ponta apără dreptul vuvuzelelor media să atace magistraţii

Share

Victor Ponta şi majoritatea USL nu fac acum, prin amendarea noului Cod Penal, decât să creeze cadrul legal favorabil în care Antena 3 şi RTV să poată continua lişajul mediatic practicat la adresa procurorilor şi judecătorilor oneşti, în timp ce aceştia instrumentează mari dosare de corupţie.

Articolul 276 Cod Penal definea

(…) fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida (…) se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă

Acum deci, cu “libertatea presei neîngrădită” de “dictatura lui Băsescu”, adică defapt a statului de drept (care nu e deloc dictatură, ci domnia legii), pe durata unei proceduri judiciare în curs, Ciutacu de la RTV va putea să înjure magistraţii în voie, în numele libertăţii presei.

♦ exemplu de libertatea presei: Mircea Badea: Băsescu a luat o notă ce începe cu “m” şi se termină cu “ie”

Tot în numele libertăţii presei, Gâdea de la Antena 3 va putea liniştit să linşeze mediatic procurorii care instrumentează dosarul şantajului Intact la RCS & RDS. Dar nu oricum. Mircea Badea va veni, în complementaritate, cu pamflet:

Boule! Porcule! Vin la tine în birou şi-ţi fac un mawashi-geri de-ţi zboară monitorul de pe blat! Scursură băsistă!

Astfel, fără “libertatea presei” îngrădită, breasla jurnaliştilor va fi în continuare puternic discreditată de tigăile lui Voiculescu şi Ghiţă.

Share