home ECONOMIE, POLITICA POLITICA Traian Basescu: Se putea plăti un cost mai mic al crizei

POLITICA Traian Basescu: Se putea plăti un cost mai mic al crizei

Share

Românii vor un preşedinte care să le spună adevărul, nu unul care să facă compromisuri cu reprezentanţii “sistemului ticăloşit”. Aceasta este crezul preşedintelui Traian Băsescu după care s-a ghidat de-a lungul mandatului.

Băsescu a admis că a făcut şi greşeli şi că nu este preşedintele pe care şi-l doresc mulţi politicieni, subliniind faptul că Parlamentul blochează dosare de presupusă corupţie.

Salut curajul actualei Coaliţii de a-şi asuma un pas important în reformarea statului”, este mesajul transmis de preşedintele Băsescu la începutul discursului săi în faţa parlamentarilor.

Şeful statului a ţinut să avertizeze pe cei care se opun legilor pentru care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea că în momentul actual “nu mai este loc de ezitări şi tergiversări. Unii îşi pierd privilegiile, alţii trebuie să se adapteze la noile realităţi. Din acest punct,  România nu mai poate merge decât înainte.

Am convingerea că se putea plăti un cost mai mic al crizei, dacă nu se bloca procesul de reformă a statului din 2007 şi 2008″, a declarat preşedintele Traian Băsescu în faţa Parlamentului. basescu11 p

Traian Băsescu a vorbit şi despre felul în care a acţionat de-a lungul mandatului. “În ultimii cinci ani am acţionat pentru a duce la bun sfârşit mandatul meu. Nu am ezitat să critic orice politician care a stat în calea reformelor. Poate am făcut şi greşeli, nu ascund acest lucru, doar românii pot judeca acest lucru. După cinci ani românii au câteva certitudini”.

Traian Băsescu şi-a continuat prezentarea bilanţului spunând că după cinci ani, românii au câteva certitudini care înseamnă tot atâţia paşi în modernizarea României, enumerând 12 reuşite: România este membru cu drepturi depline în UE.

Autorităţile judiciare competente nu mai au reţineri în anchetarea foştilor şi actualilor miniştri. Cota unică de impozitare este de 16%. Presa îşi ia atâta liberatte câtă vrea. Adevărul despre crimele comunismului a fost făcut public. Românii nu mai votează liste, ci oameni pentru Parlament.

România a trecut proba consecvenţei în politica externă. Proiectul Nabucco a devenit parte a politicii europene. Preşedintele nu a făcut niciun fel de compormis cu oamenii din sistemul ticăloşit. S-au simplificat procedurile pentru acordarea cetăţeniei române”, a spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu le-a vorbit parlamentarilor şi despre dosarele de presupusă corupţie blocate în Parlament, dar şi despre suspendarea sa şi despre referendumul prin care a fost reconfirmat în funcţie. “Comisia Voiculescu a inventat ilegalităţi şi acolo unde nu existau. Românii nu s-au lăsat păcăliţi şi au dat un mesaj prin care spuneau că vor continuarea modernizării”, a spus preşedintele.

Românii vor un preşedinte care să le spună adevărul, nu unul care să facă compromisuri cu reprezentanţii “sistemului ticăloşit”. Aceasta este crezul preşedintelui Traian Băsescu după care s-a ghidat de-a lungul mandatului. Băsescu a admis că a făcut şi greşeli şi că nu este preşedintele pe care şi-l doresc mulţi politicieni, subliniind faptul că Parlamentul blochează dosare de presupusă corupţie.
Citeşte şi
Efectul D51 CCR? Dan Voiculescu vrea în libertate

Efectul Deciziei 51 a Curţii Constituţionale a României este că acum avocaţii lui Dan Voiculescu

Iohannis confirmă susţinerea sa pentru Antena 3

Preşedintele de la Grivco Klaus Iohannis a confirmat implicit, într-o postare pe Facebook, susţinerea sa

Domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis…

Domnule preşedinte Klaus Iohannis, astăzi mi-am retras like-ul dat paginii dumneavoastră. Sunteţi pentru mine o

Câţi ani de puşcărie va face scriitorul Dan Voiculescu?

Dacă va scrie în acelaşi ritm carte după carte, Dan Voiculescu, această conştiinţă vie a

Camelia Voiculescu este executată silit de Fisc în Dosarul ICA

Fiscul a scos la licitaţie casa de vacanţă deţinută de Camelia Voiculescu în Predeal, pentru

Raportul Departamentului de Stat al SUA despre România

Vă prezentăm mai jos partea referitoare la drepturile omului din Raportul pe anul 2014 al

Armaghedonul Oligarhilor 34. Lichidarea lui Băsescu

Efectul puternic al mesajului transmis de acest fragment a fost notabil în epocă. Faptul că

Armaghedonul Oligarhilor 33. Complicitatea lui Constantinescu

Să analizăm puţin ce a mai rămas din cei şase: Băsescu, Constantinescu, Geoană, Patriciu, Voiculescu

Armaghedonul Oligarhilor 22. Miza CES

Din punctul nostru de vedere, controlul asupra CES (care a fost întotdeauna o dorinţă a

Mondenii – Și eu sunt varan VIDEO DE COLECŢIE

Mondenii - Și eu sunt varan este o perlă. Modelul de agregare este cel folosit

Share