home POLITICA POLITICA: Rochiţa Roz din Pădurea SRI-ului, doi zece, doi zece! (Mirel Valentin Axinte alias Bleen)

POLITICA: Rochiţa Roz din Pădurea SRI-ului, doi zece, doi zece! (Mirel Valentin Axinte alias Bleen)

Share

Din ce se aude pe înregistrare reiese că Adriana Săftoiu are două probleme: ce mesaj electoral să transmită comisia şi de ce o mîngîie pe creştet “omul ăla” pe “asta” (şi n-o mai mîngîie pe ea). Adică, “ce să scriem noi în concluzii în aşa fel încît acesta să înţeleagă că Băsescu e vinovat?”

O comisie de anchetă este multipartinică şi anchetează, nu transmite mesaje electorale. Menirea unei asemenea comisii (e totuşi comisie, nu moţiune, nu grup parlamentar) este să afle adevărul, să afle dacă există elemente care să ducă la concluzia că cel anchetat a încălcat legea şi, dacă e cazul, să recomande începerea urmăririi penale (urmînd ca Parchetul să decidă dacă acest lucru se impune sau nu).

Menirea unei asemenea comisii nu e să facă PR împotriva celui anchetat, nu să transmită mesaje electorale. Ori, din înregistrare, se vede că Adriana Săftoiu şi Orban sînt mai preocupaţi de mesajul pe care-l vor transmite presei (inclusiv prin vînzarea de “ponturi”) şi electoratului decît să afle adevărul despre cîţi bani şi cum i-a cheltuit MT.

Repet, e comisie de anchetă, nu de PR, şi este a Parlamentului, nu a PNL sau PSD. În aceste comisii parlamentarii nu sînt puşi să dea bine în interviuri şi să scoată reclame electorale convingătoare, ci să investigheze… citeste tot aici

Share