home POLITICA POLITICA: Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu s-au bătut cu forţele de ordine la Primaria Capitalei

POLITICA: Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu s-au bătut cu forţele de ordine la Primaria Capitalei

Share

Bătaie între forţele de ordine şi reprezentanţii PRM Codrin Stefanescu şi Marius Marinescu. S-a întâmplat la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Poliţia comunitară i-a evacuat din sală pe cei doi membri PRM, Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, după ce primul s-a adresat în mod injurios preşedintelui de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CCMB), Călin Murg.

Marinescu şi Ştefănescu erau prezenţi în sală pentru a lua cuvântul şi pentru a protesta faţă de planul urbanistic zonal al omului de afaceri Costică Costanda, arata Realitatea TV.

Mai mulţi membri PRM s-au adunat în faţa Primăriei, pentru a protesta faţă de planul urbanistic zonal, care îi permite omului de afaceri Costică Costanda să ridice noi construcţii în Parcul Francez. Mitingul are un caracter electoral, protestatarii susţinând că vinovaţi pentru încurajarea mafiei imobiliare sunt preşedintele Traian Băsescu şi primarul general Sorin Oprescu.

În faţa sediului CGMB au protestat şi mai multe organizaţii non-guvernamentale, protest soldat cu incidente, după ce poliţiştii comunitari şi jandarmii au încercat să îi oprească pe manifestanţii care au simulat o precesiune funerară şi au aprins lumânări. ONG-urile au adus adus un coşciug, coroane mortuare şi au aprins lumânări, ţinând şi un moment simbolic de reculegere, în memoria Bucureştilor.

În şedinţa de astăzi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va vota 54 de planuri urbanistice zonale. Codrin Ştefănescu spune că a fost evacuat pentru că preşedintele Consiliului General a fost deranjat de “mitingiştii de jos” din faţa Primăriei. “La mitingul de astăzi, violenţa cu care am fost primiţi de către forţele de ordine a fost mai mare decât în ’89”, a spus, la Realitatea TV, Codrin Ştefănescu.

Potrivit peremistului, conflictul ar fi început în momentul în care jurnaliştii de la Caţavencu au adus un sicriu în faţa Primăriei. Odată intraţi în sala de şedinţe, a spus Ştefănescu, preşedintele Consiliului General, domnul Murg, “un apropiat al domnului Oprescu şi al PD-L-ului”, a dat ordin poliţiei comunitare să-i “expedieze” pe cei doi şi asta pentru că, spune peremistul, “mitingiştii de jos ar fi strigat lucruri care nu i-ar fi plăcut urechilor sensibile ale dumnealui”.

Citeşte şi
Primăria Capitalei anunţă că a aprobat organizarea unei manifestaţii pentru data de 10 august în
Sunt mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet Alina Ghica,
Mirel Palada, mai bogat, mai spălat. Un contract de 116.000 de lei a fost atribuit
Sandal imens între o Administraţia Străzilor şi una dintre companiile muncipale înfiinţate de Gabriela Firea.
DNA îi cere Gabrielei Firea documente referitoare la modul în care primarul Bucureștiului, Gabriela Firea,
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a respins cererea de desfăşurare a unui protest autorizat
Adriean Videanu s-a ales cu un nou dosar penal la Parchetul General. Ancheta vizează modul
Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, deţine un teren de 7460 de mp, în
PNL şi PSD l-au demis pe primarul general interimar al Capitalei, Dan Marin Ştefănel, în
Încet-încet, ies la iveală date ce arată dimensiunile acţiunilor ilegale controlate de posibilul grup infracţional
Share