POLITICA: Coalitia Anti-Basescu pune la cale un nou scenariu de debarcare a presedintelui?

Share

Daca este sa-i dam crezare lui Sorin Rosca-Stanescu, lucru asupra caruia am dubiile mele, Coalitia Anti-Basescu se pregateste sa-si traga un nou glont in picior, dupa incercarea de lovitura de stat din primavara anului 2007, mascata in asa-zisa invalidare a mandatului de presedinte a lui Traian Basescu.

Ideea este ca in cazul lui SRS nu mai stii cand spune si cat spune adevarul, cat si cand minte, cand intoxica sau cand dezinformeaza. Sa vedem ce scenariu anume sustine SRS pentru perioada imediat urmatoare, in viata noastra politica.

1. Motiunea de cenzura asumata de PNL, UDMR si PSD sanctioneaza Guvernul Boc 2, prin caderea sa. Noua majoritate parlamentara (n.n.: care? se incearca un scenariu asemanator cu acela de la finalul anului trecut?) ii va propune sefului statului un premier tehnician, care va fi pregatit cu o oferta de guvern de dimensiuni mici, alcatuit tot din tehnicieni si insarcinat sa administreze tara in relanti (n.n.: asta cu relanti-ul nu am inteles-o) si sa asigure alegeri prezidentiale libere.

NOTA: Cat de libere ar fi aceste alegeri… Este defapt incercarea disperata a PSD, care a pierdut controlul asupra organizarii alegerilor, de a-l recastiga si a deforma rezultatul, astfel incat la Cotroceni sa ajunga un om de paie manipulabil. Sunt foarte curios, daca acest scenariu intr-adevar exista, cine ar fi “tehnicianul” de la Interne. Sa continuam excursul in mintile acestor indivizi.

2. Daca Basescu nu recunoaste dreptul noii majoritati de a solicita si obtine nominalizarea unui prim-ministru, facuta la propunerea PSD, PNL si UDMR (n.n.: Coalitia Anti-Basescu), trebuie sa ne consolam cu realitatea ca vom “beneficia” de acelasi Executiv, pana cand vom avea un alt Presedinte.

3. Daca Basescu va obtine, in ciuda ultimei cercetari de piata (n.n.: o_O), un nou mandat, Guvernul Boc 2 sau 3 va inflori din nou. Pana atunci, Executivul poate viola fara mila Constitutia, democratia si sistemul parlamentar, prin asumari de raspundere. Cum, de altfel, a si inceput sa faca. De fapt, totul depinde de vointa opozitiei de a merge pana la capat.

4. Dupa validarea motiunii de cenzura de catre Parlament, este de presupus ca Traian Basescu va face el insusi o nominalizare, ignorand oferta opozitiei. In aceasta eventualitate, majoritatea parlamentara va putea sa dea un vot negativ. O noua nominalizare posibila va fi soldata cu acelasi rezultat. In consecinta, desi, sub aspect constitutional, Guvernul Boc 2 este demis, el va continua sa functioneze, pe pilotul automat de la Cotroceni, pana dupa alegerile prezidentiale.

5. Conform articolului 89, alineatul 3 din Constitutie, Parlamentul nu poate fi dizolvat, intrucat ne aflam in interiorul termenului de sase luni inaintea alegerilor prezidentiale. Ar fi un fel de sah etern, dar care functioneaza totusi in favoarea presedintelui.

Urmeaza acum partea cea mai tare a acestei fulguratii paraintelectuale rosca-stanesciene. Tineti-va bine, avem de-a face cu o noua incercare de lovitura de stat, de genul celei din primavara anului 2007.

6. PSD, PNL si UDMR au doua instrumente prin care il pot contracara pe Traian Basescu. Ele pot fi utilizate separat sau cumulativ. Primul este suspendarea Presedintelui, pentru incalcarea repetata, deliberata si grava a normelor constitutionale.

7. Daca Presedintele Traian Basescu va fi suspendat cu o luna inainte de alegeri, atunci ne-am putea gasi intr-o situatie total inedita. Si anume ca referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu sa aiba loc simultan cu alegerile. Ceea ce inseamna ca, teoretic, el ar putea sa castige alegerile dar sa piarda sefia statului la referendum. In niciun caz nu se poate intampla invers. Dar daca e suspendat cu mai putin de o luna inainte, pur si simplu nu se mai face referendum de demitere. Al doilea instrument este amanarea justificata, cu cateva luni, a alegerilor. Pe motiv ca avem un climat viciat.

Ca sa vezi unde l-a dus ura de Traian Basescu pe Sorin Rosca-Stanescu. Sorine, Sorine, mai ada si-un cane… Voi urmari daca acest scenariu se va materializa. Azi el pare o aberatie a mintii lui SRS.

Maine, o varianta a sa ar putea deveni fapta. Iar aceasta pentru ca Basescu le sta acestor oameni in ochi ca sarea. Oamenii acestia sunt disperati. Nu pot sa transforme Romania pana la capat intr-un stat mafiot, pentru ca le sta in cale Basescu si PD-L.

Share