home POLITICA POLITICA Băsescu: Am semnat decretele de revocare a miniştrilor PSD demisionari (Realitatea TV)

POLITICA Băsescu: Am semnat decretele de revocare a miniştrilor PSD demisionari (Realitatea TV)

Share

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, în această seară, la Palatul Cotroceni. Băsescu a spus că a semnat decretele de revocare a miniştrilor PSD demisionari. “Am format această Coaliţie cu gândul că va avea o majoritate suficient de mare pentru a impune în Parlament legi care să reformeze România”, a declarat Băsescu.

“Am propus un ministru neutru politic sau unul din partea opoziţiei. Am discutat cu Nica, sugerându-i să demisioneze ca soluţie de deblocare a crizei”, a mai precizat Băsescu.

Băsescu a spus că “spiritul şi litera Constituţiei dar şi precedentele au fost acelea că orice remaniere propusă de Boc trebuie să devină realitate. Orice respingere a unei remanieri este neconstituţională”.

Pentru că au mai fost comentarii legate de atitudini, precizez că era imposibil să refuz o propunere de remenaiere venită din partea primului ministru. În toată perioada mandatului meu niciodată nu am refuzat o propunere de remaniere venită de la premier chiar si atunci când au fost remaniaţi miniştri cu care nu eram de acord”, a declarat Traian Băsescu, dând exemplul lui Gheorghe Flutur.

Orice remaniere propusă de primul ministru trebuie să devină realitate. Orice respingere a unei remanieri, nu numai că este neconstituţională, dar pur şi simplu pulverizează autoritatea primului ministru, şi cred că niciun preşedinte nu ar face acest lucru”, a continuat preşedintele României.

Preşedintele crede că atitudinea lui Boc a fost corectă

Un ministru care discreditează un proces electoral extrem de important nu are ce căuta în Cabinetul României”, a spus Băsescu.

Băsescu crede că nu este posibilă fraudarea alegerilor de către Ministerul de Interne: “Este o abordare menită să discrediteze o instituţie care nu a influenţat niciodată alegerile. Resping orice afirmaţie că o instituţie a statului român poate fi implicată în fraudarea alegerilor”… citeste tot aici

Share