home EVENIMENT, POLITICA PNL susţine proiectul USR, de impozitare a pensiilor speciale cu 90%

PNL susţine proiectul USR, de impozitare a pensiilor speciale cu 90%

Share

PNL va susţine orice proiect de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale. Liberalii sunt deschişi pentru soluţionarea acestui subiect, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a spus că a participat la întâlnirile liderilor de grup pe tema pensiilor speciale, adăugând că liberalii nu au orgolii.

„Am convenit la comitetul liderilor, ieri am avut prima întâlnire, astăzi vom avea a doua întâlnire. Am susţinut că vom participa la această întâlnire. Punctul nostru este foarte clar, vom susţine orice proiect de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale, după decizia CCR de neconstituţionalitate a proiectului PNL privind anularea pensiilor speciale.

Suntem deschişi, nu avem orgolii, pur şi simplu odată şi odată va trebui să terminăm şi cu acest subiect. Sper să nu fie doar un tertip pentru a trage de timp din partea celor de la PSD. Eu cred că într-o săptămână putem închide aceste discuţii şi vom şti foarte clar dacă vom avea o iniţiativă legislativă de impozitare în trepte a pensiilor speciale”, a afirmat Roman, la Parlament.

Deputatul USR Caludiu Năsui a anunţat că formatiunea sa are deja un proiect de impozitare a pensiilor speciale cu 90% care este în circuitul parlamentar.

„Proiectul USR de impozitare a pensiilor speciale peste 3500 de lei cu 90% a primit aviz favorabil din partea consiliului economic şi social, precum şi de la consiliul legislativ. Ce înseamnă asta: soluţia legislativă propusă este viabilă şi nu au fost găsite probleme de constituţionalitate.

De aici, legea merge mai departe în comisiile de specialitate din senat şi depinde în întregime de parlamentari. Aici, vechea clasa politica şi-a arătat deja faţa cunoscută: în public clamează tare că vrea tăierea pensiilor speciale, în parlament blochează cât mai mult. Două dintre comisiile politice au dat deja avize negative, una cu unanimitate de voturi, iar cealaltă cu majoritate.

Care credeţi că a fost comisia care a adoptat aviz negativ cu unanimitate de voturi? Chiar comisia pentru drepturile omului şi egalitate de şanse! Ştiam de mult ca în ochii politrucilor, unii oameni sunt mai speciali ca alţii şi merită mai multe drepturi. Despre egalitate de şanse ce să mai vorbim, când pentru unii pensia se bazează pe cât au contribuit, iar pentru alţii pe cât de bine au optimizat o formulă specială de calcul în ultimele luni înainte de pensionare.

Comisia de buget-finante a dat un aviz negativ cu majoritate de voturi: probabil că membrii ei consideră că banii contribuabililor sunt bine cheltuiţi pe pensiile speciale, aproape 10 miliarde de lei doar anul trecut. Astăzi urmează să se adopte şi raportul comisiei de muncă, familie şi protecţie socială. Pe cine credeţi că vor proteja?

După aceea, proiectul va fi pus pe ordinea de zi a senatului să fie votat. Termenul de adoptare tacită e 24 iunie 2020, deci în maxim o lună vom afla şi votul public al senatorilor. Acesta va fi un test bun pentru partidele tradiţionale care declară sus şi tare că sunt împotriva sistemului inechitabil de pensii speciale, dar nu fac altceva decât să se folosească de el în interes propriu.

Apoi, camera decizională va fi camera deputaţilor, unde votul majorităţii va decide soarta legii care într-adevăr s-ar atinge de toate pensiile care nu respecta principiu contributivităţii. Eliminarea pensiilor speciale a ajuns subiectul preferat de circ al politicienilor din vechea gardă. Care mai de care se erijează în luptătorul pentru popor care ne va scăpa de această nedreptate, însă dacă ne uităm la detalii vedem că propunerile lor sunt nişte pseudo-proiecte care mimează impozitarea şi care nu s-ar atinge nici măcar de 10% din totalul pensiilor noncontributive”, a scris Năsui, pe Facebook.

Citeşte şi
Gabriela Firea îi cere Violetei Alexandru să demisioneze

Gabriela Firea, primar general al Capitalei, pierde zilnic teren. Acum, îi cere demisia ministrului Muncii, Read more

Pensionarul care a înjurat-o pe Violeta Alexandru: “Parcă diavolul m-a trimis!”

Tudor Bădeanu, pensionarul pesedist care a înjurat-o pe Violeta Alexandru şi a ameninţat-o cu moartea, Read more

PNL: PSD – CCR – Avocatul Poporului este axa răului

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, afirmă că judecătorii CCR, care au declarat că izolarea şi Read more

PSD, panouri imense în marile oraşe: “PNL nu vrea mărirea pensiilor!”

În marile oraşe, şi nu numai, PSD a început să amplaseze bannere uriaşe. În acestea Read more

Ce intenții are Traian Berbeceanu în Partidul Naţional Liberal

Comisarul-şef în rezervă Traian Berbeceanu spune că nu vizează nici o funcţie de conducere şi Read more

Gabriela Firea îl compară pe Nicuşor Dan cu Liviu Dragnea

Oricine îşi dă seama acum ce se petrece cu Gabriela Firea. Este disperată, pentru că Read more

Dan Barna: Ne-am înțeles cu Orban să avem candidați comuni în unele județe

Ludovic Orban continuă să negocieze sângeros cu Dan Barna, şi invers, Dan Barna s-a aşezat Read more

Ludovic Orban: PNL este la 36% – 40% intenţie de vot

Ludovic Orban, liderul PNL, afirmă că PNL e pe primul loc în preferinţele electoratului, cu Read more

Paulică Stănescu vrea să dea jos Guvernul, să mărească pensiile şi să dubleze alocaţiile

Secretarul general interimar al PSD, Paulică Stănescu, susţine că prima măsură a social-democraţilor, după demiterea Read more

PSD, campanie plătită pe Facebook despre cum a iniţiat PNL pensiile speciale

PSD nu se mai potoleşte, îşi foloseşte forţa de propagandă pentru o nouă campanie de Read more

Share