home POLITICA Platforma România 100 a fost înregistrată de Dacian Cioloş

Platforma România 100 a fost înregistrată de Dacian Cioloş

Share

Fostul prim-ministru independent Dacian Cioloş a înregistrat ONG-ul Platforma România 100. Din ONG fac parte şi câţiva foşti demnitari guvernamentali din cabinetul său.

Dacian Cioloş are şanse să revigoreze cumva Dreapta Curată?

Printre fondatori sunt foştii miniştri Vlad Voiculesc şi, Dragoş Pîslaru. Dar şi Alin Mituţa, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș este și președintele comitetului director al noii asociații, Vlad Voiculescu și Dragoș Pîslaru sunt vicepreședinți, iar Alin Mituța este director executiv, potrivit datelor oficiale, înregistrate la tribunal.

Platforma România 100 susţine o Românie fără corupţi

Potrivit statutului, asociația a fost înființată cu scopul „de a promova participarea activă în viața publică în baza principiilor Platformei România 100”

Aceste principii au fost enunțate de către Dacian Cioloș în ultima parte a mandatului său de premier, când a lansat proiectul politic care dă și numele noii organizații.

Susțin o Românie fără corupție. Susțin o Românie cu o clasă politică responsabilă. Susțin o Românie guvernată cu bun simț. Susțin o Românie în care fiecare muncește și este plătit cinstit.

Susțin o Românie fără sărăcie. Susțin o Românie cu o economie competitivă. Susțin o Românie cu adevărat educată. Susțin o Românie sănătoasă. Susțin o Românie care contează în Uniunea Europeană și în NATO. (…) Susțin o Românie a tuturor românilor.

, sunt cele 10 principii ale Platformei România 100.

Share