Planul nuclear. Cum vrea PSD să facă praf România

Share

PSD știe că nu mai poate, în acest moment, să provoace un punct de inflexiune și să intre în creștere pe intenția de vot.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Cabinetul Orban livrează zilnic o narațiune extrem de puternică, dotată cu elemente factuale concrete, imposibil de contrazis, orice ar face din Parlament majoritatea PSD – ALDE – Pro România.

Așadar, pentru aceasta soluția nu mai este manipularea prin propagandă și fixarea unor predicate alternative în conștiința publică, în contrabalans cu acțiunea politică concretă, guvernamentală a PNL.

PSD a trecut acum, prin urmare, la planul destructiv, frontal, fățiș, direct. Va încerca să dărâme Cabinetul Orban, după ridicarea stării de urgență – prima posibilitate.

Dacă va reuși, va încerca să îi impună președintelui un guvern de așa-zisă uniune națională – a doua potenţialitate. Iar dacă acesta, cum este previzibil, va refuza, va încerca să-l suspende – a treia ipoteză plauzibilă.

Apoi vom intra iar, dacă suspendarea va reuși, într-o logică de tip “ce s-ar fi întâmplat dacă jandarmerița murea pe 10 august și această evoluţie era pusă, propagandistic, în sarcina lui Iohannis”.

Nu trebuie să ne facem iluzii: PSD va face tot ce este posibil să amâne cât este nevoie alegerile locale și legislative.

Dar nu până crește iar în intenția de vot – acest lucru nu mai este posibil acum, ci până când va controla destul de bine pârghiile statului, astfel încât să fie sigur că, indiferent cine câștigă alegerile, tot el le câștigă, controlându-le politic.

Iar pentru aceasta se va prevala copios de reizbucnirea epidemiei în toamnă, pe care se va strădui să o facă să fie cât mai puternică, pentru a menține starea de urgență cât mai mult timp și a confisca in măsură cât mai mare statul de drept.

Nu spunem că planul va și reuși, dar va fi încercat. PSD o va lua rău de tot pe scurtătura democrației. De ce? Răspunsul este simplu: pentru că știe că altfel devine irelevant politic. Iar mișcările pe care le va face în continuare îi vor provoca decesul politic.

Share