home CORUPTIE, POLITICA Plagiatorul Florian Bodog, senator PSD, nu mai poate conduce doctorate

Plagiatorul Florian Bodog, senator PSD, nu mai poate conduce doctorate

Share

Florian Bodog, senator PSD, fost ministru al Sănătăţii, nu mai are dreptul să conducă doctorate, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Încă o mare victorie în justiţie împotriva impostorilor! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a retras definitiv dreptul de a conduce doctorate lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

Subiectul a fost descoperit de Adriana Totorean de la ziarul Bihoreanul şi urmărit ani de zile cu acribie. Azi, tot Adriana ne da vestea că Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Bodog a obţinut în mod ilegal abilitarea de a conduce doctorate în medicină.

Florian Bodog a rămas recent şi fără titlul de doctor în Economie după ce CNATDCU a stabilit că teza este plagiata. “#doctorinimpostura”, a subliniat Emilia Şercan.

„În 2016 am scris că Bodog e un impostor, care a obţinut ilegal gradul de profesor şi dreptul de a coordona doctorate. La Universitatea din Oradea n-a contat deloc, nimeni nu l-a atins cu o pană, dovada că şi azi Bodog e prorector la FMF Oradea. În schimb, Înalta Curte a stabilit definitiv că omul pute a impostura. Se aude la UO?”, a scris jurnalista Adriana Totorean.

Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat condiţia impusă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ÎŞI. Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona doctorate, scrie Bihoreanul.

Bodog a obţinut ambele titluri în 2013, la Universitatea din Oradea.

Share