Petre Daea: Cormoranii mănâncă mai mult peşte decât oamenii!

Share

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că aşteaptă să fie pusă în aplicare, începând cu septembrie, legea care permite vânarea cormoranilor.

“În România, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii. De ce acest lucru? Pentru că măsuri de-acestea, de reglaj al ecosistemului, nu au fost tardive, măsurile acestea au fost lăsate la voia întâmplării (…).

Nu cred că România trebuie privită ca o grădină zoologică, România trebuie privită într-un context general, economic, social şi de mediu, în aşa fel încât să putem realiza în ţară ce ne trebuie şi ca obiective statale pe care trebuie să le urmărim. (…)

Da, trebuie să se acţioneze. Ca soluţie privind reducerea efectivului, este una singură. (…) Au sarcina să îi împuşte, la vânătoare, este lege prevăzută”, a spus Daea.

Ministrul a adăugat că, potrivit unor date comunicate zilele trecute de Bruxelles, cormoranii ar consuma zilnic, la nivelul Uniunii Europene, aproximativ o mie de tone de peşte, situaţie pe care a apreciat-o drept alarmantă.

Acesta a precizat că efectivul de cormorani din România s-ar ridica la peste 120.000 de exemplare.

În acelaşi timp, Petre Daea consideră că perioada de vânare a cormoranului, stabilită prin lege de la începutul lunii septembrie până la finele lunii februarie, din anul următor, ar putea fi extinsă, având în vedere că nu s-a intervenit în timpul pandemiei.

Share