Pentru Alfred Simonis, Petre Daea este etalon de prostie în PSD

Share

Alfred Simonis nu este nici el un exemplu de inteligenţă dacă a spus ce a spus despre colegul lui, Petre Daea.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat, la dezbaterea moțiunii simple pe Agricultură, că nu a explicat nimeni din Guvern de ce Poliția „hărțuiește țăranii români” și „fugăreşte porcii în curți și încearcă să îi confiște”.

„Domnule ministru Oros, nu aș fi intervenit dacă nu mi-ar fi atras atenția laudele pe care vi le-ați adus singur, dar pe care vi le-au adus și colegii de la PNL, USR, care ne spuneau cât de multe lucruri ați făcut, dar nu ne-a explicat nimeni de ce Poliția hărțuiește țăranii români, oamenii de la sate, Poliția în curți fugăreşte porcii și încearcă să îi confiște sau cu executorii judecătorești încearcă să le ia tractoarele fermierilor”, a spus Simonis, în plenul Camerei Deputaților, citat de Agerpres, conform AK24.

Simonis i-a propus lui Adrian Oros să meargă prin țară, cu fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, la care au fost făcute referiri în timpul dezbaterii, și să vadă ce spun oamenii și fermierii despre fiecare în parte.

„Dacă ați fi fost mai inteligenți, astăzi probabil că ați fi înțeles că nu trebuia să îi pronunțați numele domnului Daea. Vă invit să faceți o plimbare cu domnul Daea prin țară, deși nu vă sfătuiesc să faceți asta, dar puteți să încercați, să vedeți ce spun oamenii.

Am văzut că ați încercat să mutați atenția acestei moțiuni împotriva domnului Daea și a domnului Chesnoiu. (…) Pentru că v-ați referit și la milițieni într-un sens peiorativ, dați-mi voie să va atrag atenția și să va spun că ar trebui să fiți mai atenți, dvs., și domnul Citu și ceilalți miniștri, pentru că acești milițieni, cum le spuneți dvs., sunt singurii care îi mai țin pe protestatari, pe fermieri și pe alții care pichetează în fața ministerelor voastre. Așa că aveți grijă cum va referiți la ei”, a afirmat acesta.

Share