home MASS MEDIA, POLITICA Pe cine mai voia Vantu sa omoare

Pe cine mai voia Vantu sa omoare

Share

Nu este pentru prima oara cand Sorin Ovidiu Vantu ameninta ca omoara pe cineva.

foto: A3

In 2000, el a tocmit niste raketi – probabil ca dintre aceia pe care acum sustine ca i-a omorat si ingropat prin Moldova – dupa cum afirma fostul sef al SIE Catalin Harnagea, pe atunci implicat in sefia postului Prima TV, pe mana lui Miron Mitrea, care ar fi urmat sa-l asasineze pe el, pe Dan Andronic – atunci director de programe al postului – si pe Dan Fisher (fost Francu), toti complotand impotriva averii magnatului, dupa un scenariu si o regie de Costel Bobic.

In urma acestei afaceri, Vantu a divortat dupa ce a fost inselat de sotie si si-a pierdut o parte din avere, constand in cateva proprietati imobiliare.

“In 2000, am primit un raport care spunea ca Sorin Ovidiu Vintu cauta oameni in zona interlopa pentru a-i folosi in asasinate. Raportul mi-a fost inaintat fiindca, dupa spusele acelui ofiter eram o posibila tinta”

, a declarat Harnagea intr-un interviu. Acesta a cerut unitatii care se ocupa de protectia informativa si operativa a SIE sa cerceteze aceasta informatie.

“Dupa ce m-am retras din SIE, am primit o caseta audio in care era redata o convorbire intre doi indivizi care planuiau cum sa duca la bun sfarsit un atentat impotriva mea.

Am luat legatura cu Inspectoratul General de Politie, prin Directia Judiciara, care a pornit o ancheta pe baza acelei probe. Dupa care, s-a sesizat si Procuratura. Stiind de documentul din 2000 cu privire la aceeasi speta, le-am spus anchetatorilor sa ceara SIE acel inscris, pe care il lasasem la unitatea de protectie.

Dar, surpriza, cei de la Directia Judiciara a IGP mi-au zis ca SIE declara ca nu este in posesia niciunui asemenea document. L-am sunat pe directorul de atunci al Serviciului, Gheorghe Fulga, i-am explicat despre ce este vorba si i-am propus sa ne vedem in prezenta fostului sef al unitatii de protectie si al noului sef, pentru a afla ce s-a intamplat cu un act cu caracter secret care, practic, disparuse din SIE.

Intalnirea a avut loc intre noi patru, fostul sef al Directiei dand amanunte exacte unde lasase documentul, care purta si semnatura mea, ceilalti doi, Gheorghe Fulga si noul sef al protectiei, dand din umeri si spunand ca ei nu-l mai gasesc.

Adica disparuse un document din arhiva SIE, un document care vorbea despre intentia lui Sorin Ovidiu Vintu de a angaja interlopi pentru a-l lovi chiar pe directorul Serviciului”.

sursa: Agentia de investigatii media

Share