home CORUPTIE, POLITICA Paleologu: CCR trebuie desfiinţată. Am avut 100% dreptate!

Paleologu: CCR trebuie desfiinţată. Am avut 100% dreptate!

Share

Theodor Paleologu, fost candidat PMP la Preşedinţie, cere cu subiect şi predicat desfiinţarea CCR. Este primul politician care îndrăzneşte să aibă o astfel de solicitare.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Recentele evoluţii de pe scenă politică dovedesc că am avut 100% dreptate: avem nevoie de o nouă constituţie, iar CCR trebuie desfiinţată. Din păcate, preşedintele îşi propune obiective prea mărunte şi se încurcă în iţele micilor sale machiaverlâcuri”, a scris Paleologu, pe Facebook.

„Evident că poate fi desfiinţată CCR. Constituţionalitatea actelor normative poate fi verificată bine mersi de Curtea de Casaţie. CCR în formă ei actuală este o ruşine”, a mai spus Paleologu, ca reacţie la un comentariu. Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat luni seara că CCR trebuie să judece pe baza textelor constituţionale, fiind de părere că în cazul său a decis „pe baza unor declaraţii politice”.

Orban a spus că membrii Curţii Constituţionale a României (CCR) fac în cazul său „analiza politică”. „Eu cred că CCR trebuie să judece în funcţie de textele constituţionale, în literă şi spiritul Constituţiei”, a afirmat el.

Totodată, premierul a susţinut că în ultimii ani „foarte multe decizii au fost în favoarea PSD”.

„Haideţi să fim cinstiţi, dacă ne uităm la ultimii trei ani de zile, vedem că foarte multe solicitări ale PSD, conflicte juridice de natură constituţională, sesizări (….), foarte multe decizii au fost în favoarea PSD. Asta este adevărul, e statistic. Sigur că au fost decizii care au fost luate şi la sesizări pe care le-am depus noi, dar în cazuri evidente de neconstituţionalitate. Să ne readucem aminte că a ajuns Curtea Constituţională să dea ordin ce trebuie să facă preşedintele, forţându-l pe preşedinte să o demită pe Laura-Codruta Kovesi, caz fără precedent”, a menţionat Orban.

În opinia sa, decizia CCR privind desemnarea sa ca şef al Executivului a fost influenţată de „presupuneri şi declaraţii politice”.

„Acum a ajuns (CCR – n.r.) să intervină pe parcursul unei proceduri care a fost declanşată şi să decidă ceva pe baza unor presupuneri şi pe baza unor declaraţii politice. Îmi pare rău, Curtea Constituţională nu judecă pe baza unor declaraţii politice. Acuma ce o să facă, o să îi pună la detectorul de minciuni pe toţi candidaţii de premier care sunt desemnaţi de preşedinţii României, să vadă dacă vor sau nu vor să constituie majoritatea parlamentară?”, a spus Orban.

De altfel, el a spus că vrea să citească motivarea CCR în acest caz: „Vreau să văd cum pot să motiveze”.

Întrebat care crede că va fi următoarea propunere de premier a preşedintelui, Orban a răspuns: „Am încredere în preşedintele României, are discernământul, experienţă, aparatul de analiza astfel încât să ia cea mai bună decizie în situaţia asta pentru România”.

De asemenea, el a subliniat că, potrivit statutului partidului său, el este nominalizat la funcţia de premier.

„În conformitate cu prevederile statutare, candidatul la funcţia de prim-ministru este desemnat de Consiliul Naţional. Consiliul Naţional PNL l-a desemnat pe preşedintele partidului, aşa cum e firesc în orice democraţie. Eu sunt candidatul PNL la funcţia de prim-ministru. Această decizie nu poate fi schimbată, evident, decât într-o situaţie excepţională, printr-o altă hotărâre a Consiliului Naţional”, a punctat Orban.

Curtea Constituţională a României a stabilit că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

Citeşte şi
Revista presei. CURS: Boc conduce in sondaje

~alegeri in PDL~Eurovision. O poveste veche~Elena Turcu se intoarce in magistratura~romanii prigoniti in Banatul Sarbesc Read more

Revista presei. Cartile pionilor lui SOV, lansate de MAE

~FBI: da, la Roswell am capturat extraterestri~cum sa faci cu taxa auto~Ioan Niculae vrea sa Read more

Revista presei. Felix si obsesia suspendarii lui Basescu

~se lanseaza cei trei: Blaga, Boc si Paleologu~razboi Putin-Medvedev~dolari mai ieftini, barili mai scumpi~Romania, numarul Read more

Toader Paleologu l-a facut pe un jurnalist de la "Gandul" cretin si mincinos

Bucureşti, 5 mai 2009 - Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a luat act de injuriile Read more

Opoziţia vrea să desfiinţeze DIPI, serviciul secret al MAI

Europarlamentarul Dragos Tudorache, fost ministru de Interne in Guvernul Dacian Ciolos, anunta ca viitorul guvern Read more

DNA Piteşti, fără procurori, a fost practic desfiinţată de PSD

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a anuntat, miercuri seara, ca DNA Pitesti nu mai exista de Read more

Danileţ: UNJR-ul lui Gârbovan are 10 membri. Acum se va desfiinţa

Judecatorul Cristi Danileţ anunta ca UNJR, organizatia condusa de Dana Garbovan, are doar 10 membri. Read more

Robert Cazanciuc (PSD) o clatină cu Secţia Specială de anchetare a magistraţilor

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, a susţinut că singura structură de Parchet care nu are nicio Read more

Judecătorii europeni recomandă desfiinţarea Secţiei Speciale

Judecătorii Europeni, prin Consiliul Consultativ, care reprezintă pe membrii acestuia ce sunt judecători activi din Read more

Adrian Severin afirmă că DNA trebuie să fie desfiinţată şi SRI demolat

Adrian Severin, fostul europarlamentar PSD, condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită, anunţă, Read more

Share