home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA OUG 13 se întoarce, mai dinţoasă, mai hidoasă, în gaşcă, sfidare pe faţă

OUG 13 se întoarce, mai dinţoasă, mai hidoasă, în gaşcă, sfidare pe faţă

Share

Curtea Constituţională a României a fost sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate privind OUG 14, care abrogă celebra OUG 13. OUG 14 are o hibă de redactare, au afirmat experţii în Drept încă de când a fost aceasta dată de Cabinetul Grindeanu.

OUG 13 ar putea intra în vigoare în curând

Dosarul Căzănescu şi OUG 13

Curtea de Apel Ploieşti a dispus sesizarea CCR, în vederea soluţionării unei excepţii de neconstituţionalitate privind OUG 14. Dacă OUG 14 e declarată neconstituţională, OUG 13 intră în vigoare. Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată într-un dosar de corupţie în care este judecată Luiza Căzănescu.

Femeia de afaceri care îi cerea fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache, să “fie bărbat de stat”, aminteşte Ziare.com. Decizia este definitivă şi a fost luată de Curtea de Apel Ploieşti într-un dosar înregistrat în 2014,.

În acesta, au fost trimişi în judecată mai mulţi directori din fosta firmă de asigurări ARDAF, alături de doi oameni de afaceri. Unul este Luiza Căzănescu. Aceasta a fost deferită Justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu.

Un avocat bun a invocat excepţie de neconstituţionalitate la OUG 14, care anulează OUG 13

Conform DNĂ, doi direcori, contabilul şef şi un inspector din ARDAF au încheiat în numele firmei cu două firme private contracte care nu au fost respectate. îÎn urma acestora, compania de asigurări a fost prejudiciată cu peste 1,8 milioane de lei.

Căzănescu a fost cea care a invocat în instanţă excepţia de neconstituţionalitate la OUG 14, care anula OUG 13. În iarna anului trecut aceasta, ca participant la o dezbatere organizată la Ministerul Justiţiei, pe tema ordonanţei de modificare a Codului Penal, îi cerea lui Florin Iordache “să fie bărbat de stat”.

“Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe de urgenţă, să vă gândiţi la populaţie, să vă gândiţi că oamenii de afaceri români au fost distruşi şi li s-au înscenat dosare. Eu am avut 18 dosare civile şi 46 penale şi mi s-au incenat numai mizerii”, susţinea Luiza Cazanescu.

Tot ea a atacat la Curtea de Apel Bucureşti OUG 14/2017 prin care a fost abrogată OUG 13 de modificare a Codurilor Penale, însă instanţa a respins în primă instanţă soliciarea de anulare a actului normativ.

Share