home POLITICA Otrava din dosarele contra lui Traian Băsescu

Otrava din dosarele contra lui Traian Băsescu

Share

Otrava din dosarele contra lui Traian Băsescu

Dl. Tiberiu Niţu, un vechi client al Sistemului, a reuşit să ajungă în fruntea Parchetului General şi acum el tinde să-i schimbe numele instituţiei în Parchetul General Anti Traian Băsescu.

În anii 90, un ins care aparţine de acelaşi Sistem şi-a înfiinţat, cu ausvais de la cel mai înalt nivel, o revistă numită România Mare, apoi un partid cu acelaşi nume (ce mizerie să foloseşti astfel ceva sfânt pentru români!).

Cât timp această vuvuzea jurnalistico – politică a lansat mizerii în spaţiul public, aruncând găleţi mari cu rahat pe oricine deranja Sistemul, toate subiectele tratate de acest individ au fost trimise, prin natura lucrurilor, în derizoriu.

Inclusiv iredentismul maghiar. Cine vorbea despre aceasta era catalogat scurt: “A, eşti de-ai lui Vadim!“. Ei bine, problema a existat întotdeauna, există şi probabil va mai exista, iar românii au fost zăpăciţi de o intoxicare, făcută pe un ton înalt, injurios, vag clovnăresc.

La fel, ani în şir (cel puţin), două vuvuzele media, Antena 3 şi Realitatea TV, apoi aceeaşi A3 şi România TV, au lansat în spaţiul public false dezvăluiri despre adversarii politici vremelnici ai aceluiaşi Sistem.

Mai ţineţi minte ce “dezvăluiri” nemaipomenite se făceau pe aceste televiziuni despre Elena Udrea? Era pusă o păpuşă gonflabilă în studio, cu o perucă blondă pe cap şi se băteau câmpii la infinit.

Noroc cu Cătălin Tolontan, care e jurnalist. Altfel, chiar nu aveau nimic. A dezvăluit ceva Sistemul în toţi aceşti ani despre banii negri folosiţi ilegal în campaniile electorale, despre contractele EADS sau Microsoft? Sau poate despre retrocedările frauduloase?

Nici vorbă de aşa ceva. De ce? Pentru că şi oamenii Sistemului erau implicaţi. Sistemul nu vrea să spună adevărul, ci să mintă în devălmăşie, zăpăcind românii şi glosând ritmic despre faptul că toţi politicienii sunt la fel.

Acum se întâmplă acelaşi lucru. Nu-l plângem pe Traian Băsescu, dar Parchetul General Anti Traian Băsescu, condus de omul lui Victor Ponta, lansează în aceste săptămâni şi luni de zile zeci de dosare, pe care există o sentinţă în Justiţie.

A glosat Sistemul în toţi aceşti ani despre Dosarul Flota? Redeschidem acest dosar, să vină Băsescu la Parchet. A glosat Sistemul pe Dosarul Mihăileanu, Dosarul Retrocedărilor din Primăria Capitalei, Dosarul Pandele – Firea şi pe multe alte dosare? Redeschidem toate aceste dosare. Încălzim ciorbele tăiate şi dăm în clocot din nou, adăugând apă de la robinet.

Dacă este posibil, redeschidem 10 dosare, o sută de dosare, o mie de dosare contra lui Traian Băsescu.

Beneficiul este multiplu:

1. Opinia publică va înţelege că, dacă există atâtea dosare, este imposibil ca Traian Băsescu să fie nevinovat în toate.

2. Opinia publică va înţelege – fie şi dacă în toate aceste dosare Traian Băsescu, după ce va fi purtat ca Sfintele Moaşte prin o mie de săli de trebunal, va fi declarat nevinovat – că l-a apărat Sistemul.

3. Procurorii subordonaţi lui Tiberiu Niţu, în loc să se ocupe cu cauze penale serioase, vor fi ocupaţi să încerce să-i rupă capul lui Traian Băsescu, exact după modelul după care Cristian Panait a fost încărcat de acelaşi Sistem să-i rupă capul lui Alexandru Lele.

4. Pe lângă procesele torţionarilor (folosite acum de Parchetul General pentru a afirma că face dreptate, când în realitate face dreptate pentru ce s-a întâmplat acum peste 60 de ani şi marea majoritate a vinovaţilor a plecat dintre noi), a doua mare direcţie de diversiune a Parchetului General este lupta contra tiranului universal Traian Băsescu, o figură mai ceva decât arhetipalul Nicanor Alvarado.

5. În schimb, adevăratul loc de unde ar putea să iasă poate ceva despre eventualele vinovăţii ale lui Traian Băsescu, DNA, este trimis în derizoriu.

Ajunge DNA să-l cerceteze penal pe Băsescu pentru finanţări ilegale în campanii electorale? Cine se va mai uita cu seriozitate la procurorii DNA?

Adepţii lui Traian Băsescu vor profita şi îi vor pune pe procurorii DNA în aceeaşi oală cu procurorii de la Parchetul General Anti Traian Băsescu.

Adversarii lui, din nucleul dur de susţinători ai PSD-PC / RTV-A3, vor trece cu vederea (posibil) adevăratele anchete ale procurorilor, crezând că acestea sunt o picătură într-un ocean.

Iar cei ca noi, care afirmă toate aceste lucruri şi vor încerca să restabilească realitatea lucrurilor, vor fi înjuraţi şi de unii, şi de ceilalţi, care fiecare vor considera că noi facem parte din cealaltă tabără beligerantă.

Pentru că principala caracteristică a acestor grupări de adepţi este că îşi pierd capacitatea de a sesiza realitatea ROGVAIV şi văd totul alb / negru.

Unii îl consideră pe Traian Băsescu un zeu. Şi nu este. E un om obişnuit, care pentru 10 ani a fost încărcat cu o demnitate, căreia i-a făcut faţă în felul său.

Alţii îl consideră un tiran ticălos. Şi ei greşesc. Nu este nici asta. A făcut multe lucruri bune, dar şi  prostii, nu este un sfânt, vom vedea poate dacă are culpe penale sau nu în viitor.

Dar toate aceste oglinzi ale realităţilor multiple perturbă imaginea publică a unui om. Iar acesta este doar cazul particular. Această intoxicare nu este destinată lui Traian Băsescu.

La el e localizată cel mult dorinţa unora de a se răzbuna pe un membru al Sistemului care, cel puţin pentru o vreme, a defectat. Intoxicarea ne este adresată nouă şi e menită să ne manipuleze în continuare.

Share