home CORUPTIE, POLITICA Ororile PSD. Mandatele primarilor ar putea fi prelungite cu un an

Ororile PSD. Mandatele primarilor ar putea fi prelungite cu un an

Share

Din ororile PSD, mai iese la suprafaţă una: inițiativa legislativă a senatorului de Olt Siminica Mirea, prin care mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni se prelungesc de la patru ani, cât durează în prezent, la cinci ani, a trecut de Camera Deputaților.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Inițiativa, semnată de 40 de senatori și deputați social-democrați, a trecut tacit în camera inferioară a Parlamentului după, ce termenul constituțional pentru dezbatere a expirat pe 21 noiembrie.

În expunerea de motive din proiect, Siminica Mirea susține că situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale, arată că perioada de timp consfințită de legiuitor nu permite, în actualul context birocratic, realizarea proiectelor asumate în fața alegătorilor de aleși.

„Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade și în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor județenei, se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate. Există situații cu această perioadă de mandat, întâlnite și la nivelul altor state, membre ale Uniunii Europene.

Majoritatea proiectelor cu finanțare europeană au o durată estimat standardizată de cinci ani. Este greu ca o nouă echipă să vină, să preia din mers și să finalizeze cu succes, prin măsuri potrivite, proiectul aflat în derulare”, afirmă Siminica Mirea.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, urmând ca proiectul să meargă la Senat.

Share