home CORUPTIE, POLITICA Orlando Teodorovici, obrăznicie incalificabilă la adresa Comisiei Europene

Orlando Teodorovici, obrăznicie incalificabilă la adresa Comisiei Europene

Share

Raportul Comisiei Europene privind evoluțiile economice și sociale din România în 2017, prezentat miercuri, a fost întâmpinat cu ostilitate de autoritățile de la București. Orlando Teodorovici a avut o reacţie de o obrăznicie incalificabilă la adresa autorităţilor de la Bruxelles.

Inflaţia încălzeşte conductele de comunicare dintre coaliţie şi BNR

Orlando Teodorovici: Facem şi noi un raport despre voi?

Comisia l-a invitat la lansarea oficială a Raportului anual pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. El s-a arătat nemulțumit de evaluările Comisiei. Demnitarul a avertizat că România nu va mai sta să primească critici fără să reacționeze.

Dacă facem și noi, ca țară, un Raport despre voi? Despre neînțelegerile pe care le avem. Despre tratamentul diferit de care au parte firmele românești în spațiul comunitar.

, a spus ministrul Teodorovici, în discursul de acceptare a Raportului anual de țară al Comisiei Europene (CE).

Raportul CE evidențiază mai multe vulnerabilități economice, cu accent pe siguranța finanțelor publice.

În lipsa unor reforme structurale și a consolidării fiscal-bugetare, creșterea economică dinamică înregistrată de România riscă să creeze cadrul unei aterizări forțate.

, arată experții Uniunii. Ei atrag atenția că actuala relansare economică a fost generată în principal de consum, iar investițiile s-au menținut la un nivel modest.

Expansiunea economică puternică reprezintă o oportunitate de a reface rezervele bugetare și de a pregăti economia pentru perioade mai dificile. Ratele inegalității și sărăciei rămân ridicate, în ciuda creșterii economice importante.

Rezultatele unora dintre reformele structurale au fost anulate în 2017, în timp ce alte astfel de reforme au stagnat. Reacția ministrului de Finanțe la aceste constatări a fost una de respingere.

“Avem creștere economică? Avem cea mai mică datorie publică. Avem deficit bugetar de sub 3%. O să urmărim mai tare interesele României în interiorul parteneriatului UE”, a spus Teodorovici la evenimentul amintit, în fața tuturor oficialilor CE care se ocupă de România, adăugând că nu e corect ca la aceste cifre România să fie considerată vulnerabilă, iar firmele românești să fie penalizate, urmare a acestui fapt, prin împrumuturi la dobânzi mai mari.

Share