home CORUPTIE, POLITICA Orlando Teodorovici atacă cumpărarea rachetelor Patriot

Orlando Teodorovici atacă cumpărarea rachetelor Patriot

Share

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, a catalogat rachetele patriot achiziţionate de România drept nişte fiare şi l-a atacat pe Florin Cîţu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a spus că ministrul Finanţelor Publice a greşit, pentru că a plătit anticipat două miliarde de lei pentru achiziţia acestora.

Eugen Teodorovici l-a acuzat pe Cîţu, la audierile din Parlament, că a majorat astfel în mod intenţionat deficitul pe 2019, prin plăţile făcute în ultimile două luni ale anului trecut.

„Mai mult, rachetele. Aş fi avut o expresie, dar mă abţin, că iar o daţi cu ruşii, cu astea. Domnule, pentru mine contează ţara asta. Niciuna din aceste ţări din afara graniţelor nu contează, că e Rusia, că e America, că e China, oricine, nu contează. Dumneavoastră îmi invocaţi un contract comercial în defavoarea interesului naţional. Puteaţi să discutaţi, că iau mocca de la ei, adică mă costă miliarde nişte fiare, nişte fiare! Adică nu puteam să plătesc în februarie avansul la rachete, adică se supără cineva sau cei care trebuia să încaseze anumite facilităţi”, a spus Teodorovici, în Comisia de Buget Finanţe a Parlamentului.

„Să spui că a cumpăra rachete Patriot care ne apără, sunt aici în România pentru a ne apăra, într-o zonă geopolitică complicată, să spui că sunt fiare… asta arată mult despre cea ce crede fostul ministru despre cum trebuie apărată România în faţa celor care ne ameninţă voalat sau direct. Cu cât le plăteşti mai repede, cu atât vin mai repede în România”, a declarat ulterior Florin Cîţu, pentru Europa Liberă.

Fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, a fost întrebat de Europa Liberă de ce a folosit termenul de fiare la adresa rachetelor Patriot şi dacă ele sunt în defavoarea interesului naţional, aşa cum a sugerat în timpul audierilor.

„Este o expresie plastică. Mă refeream la faptul că un contract comercial, indiferent pe ce zonă s-ar afla, nu poate să primeze în fata interesului naţional. Am sugerat că o parte din plăţile făcute anul trecut, mă refeream la tehnica militară, puteau să fie făcute în 2020, începând cu luna februarie. Acel contract încheiat cu România nu cred că are o clauză obligatorie de a se face plata avansului neapărat în 2019. Fapt pentru care deficitul în 2019 a fost în mod artificial crescut. Eu aş fi preferat ca acele fiare să fie construite în România şi aş fi preferat să dau nu patru miliarde, ci zece miliarde de euro pentru ceea ce se construieşte în România şi foloseşte în România sau tari aliate NATO. Prefer să construiesc şi să vând, decât să import un produs fie şi el din zona militară”, a spus pentru Europa Liberă Eugen Teodorovici.

Florin Cîţu l-a acuzat în mai multe rânduri pe Teodorovici că face jocurile Rusiei.

Citeşte şi
Orlando Teodorovici face direct cu Antena 3 dintr-un restaurant

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici a apărut în direct la Antena 3, chiar dintr-o cârciumă, Read more

Orlando Teodorovici despre Guvernul Orban: „Spectacol penibil, vorbe goale, mult populism”

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici atacă violent măsurile anunţate de premierul Orban pentru susţinerea economiei Read more

Orlando Teodorovici solicită suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, a declarat că, prin desemnarea lui Florin Read more

Orlando Teodorovici a ajuns la scandal pe faţă cu Antena 3

Eugen Teodorovici a intrat în conflict cu realizatorii postului Antena 3, care i-au cerut foarte Read more

Orlando Teodorovici nu a semnat moţiunea de cenzură

El propune ca aceia care vor să asigure conducerea PSD şi să deţină funcţia de Read more

Orlando Teodorovici se opune desfiinţării pensiilor speciale

Orlando Teodorovici se opune pensiilor speciale. Referindu-se la moţiunea de cenzură care urmează să fie Read more

Orlando Teodorovici şi Viorica Dăncilă au premeditat dezastrul fiscal-bugetar

Orlando Teodorovici şi Viorica Dăncilă stiau inca din luna aprilie ca deficitul bugetar ar putea Read more

Orlando Minte Scurtă: „PNL şi pseudoministrul Vasile Cîţu trebuie înlăturaţi imediat!”

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici, numit de unii cunoscători Orlando Minte Scurtă, a anuntat luni, Read more

Orlando Minte Scurtă vrea să-i dea lovitura de graţie lui Klaus Iohannis

Presedintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, supranumit printre cunoscători Orlando Minte Scurtă, a găsit Read more

Orlando Teodorovici se dă Gargantua în Pantagruel

La final de mandat la Ministerul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici se dă Gargantua în Pantagruel Read more

Share