home EVENIMENT, POLITICA Orban Viktor spune că va accepta cotele Comisiei Europene

Orban Viktor spune că va accepta cotele Comisiei Europene

Share

Prim-ministrul ungar Orban Viktor a declarat că, dacă UE impune cote obligatorii ale solicitanților de azil, atunci țara sa va trebui să le respecte.

Întrebat ce va face Ungaria în cazul în care UE va conveni asupra unui astfel de sistem de cote, Orban a declarat pentru Die Welt:

Atunci ar fi lege și va trebui să acceptăm cotele.

El a spus că Ungaria a fost pregătită pentru a discuta despre sistemul de cote, dar numai pe bază de voluntariat și numai atunci când afluxul de refugiați va fi oprit.

“It would be unwise, unfair and I’m sure that there would be a fair price to pay for it later,” he said, adding that people in the Middle East would take the announcement of such a quota system as an invitation to come to Europe.

Ar fi neînțelept, nedrept și sunt sigur că ar fi un preț corect de plătit pentru asta mai târziu.

, a spus Orban Viktor, adăugând că oamenii din Orientul Mijlociu vor privi anunțul unui astfel de sistem de cote ca pe o invitație de a veni în Europa.

Orban a spus că a fost dezamăgit de propunerea ministrului german de Interne, Thomas de Maiziere, care afirmă că a luat în calcul ca statele care refuză cotele de solicitanţi de azil să se confrunte cu sancțiuni financiare, adăugând că acest lucru a fost “un semnal de utilizare brutală a forței“.

Întrebat dacă Regulamentul Dublin al UE, care prevede procesarea cererilor de azil în ordinea în care au fost formulate, este depăşit, Orban Viktor a spus:

Da … lumea sa schimbat.

Share