“Opriţi măcelul” – parola pentru declanşarea diversiunii teroriste

Share

• Militaru a folosit parola “Opriţi măcelul!”

«Nu s-a dat ordin să se ardă arhiva securităţii. Nici nu se putea, era CI-stul care raporta imediat. Poate după fuga lui Ceauşescu s-au mai ars documente. Col Raţiu Gheorghe era comandantul Direcţiei I şi ei se ocupa de stundenţi străini, terorişti, acţiuni teroriste între străini etc.

La fel şi cei de la USLA se ocupau de aceste probleme şi USLA avea sector de informaţii, aveau informatori din råndul studenţilor străini. Probabil Brucan era conectat la 2-3 servicii de informaţii: CIA, KGB şi poate şi la MOSSAD, după originea sa.

Cred că după ce a afirmat gen. Militaru la televizor, “opriţi măcelul”, făcånd apel la diferiţii comandanţi din diferite oraşe cånd încă nicăieri nu era nici un măcel – era o parolă! După rostirea acestei parole a început într-adevăr să se tragă.

Aveam ICT-uri (interceptări convorbiri telefonice) dar unitate mică dar problemele importante le lucra serviciul T- chiar şi la solicitarea noastră. După 22 cånd a plecat Ceauşescu nu s-a auzit nici un foc de armă, nici o petardă, pånă la ora 18,30.

Deci numai dacă nu vrei să vezi că a fost un scenariu! Iar cånd a început tirul nu s-a tras asupra celor din balconul CC? Era normal să se tragă asupra celor care voiau să ia puterea lui Ceauşescu dar pe clădirea CC nu se văd urme de cartuşe!

Securitatea a fost deturnată de la munca de securitate! Am fost puşi să facem pånde etc. deoarece cuplul dictatorial nu mai era iubit de noi. Poate Ceauşescu a fost trădat şi din interiorul PCR. De ce n-a fost arestat şi Ursu (Ioan) odată cu cei din CPEX? Şi el era la toate şedinţele CPEX.

Se spune că pentru el s-a intervenit direct de la Moscova. Pe 22 decembrie în toate unităţile securităţii statului a intrat armata şi s-a controlat armamentul. Nu s-a tras nicăieri niciun cartuş. Securitatea nu era mai bine plătită decåt armata, de exemplu»… citeste tot aici

Share