home POLITICA, SPORT Oprisan: Pentru gazon mai trebuie 900.000 de euro

Oprisan: Pentru gazon mai trebuie 900.000 de euro

Share

Arhitectura Naţional Arena nu permite ventilaţia şi iluminatul propice creşterii plantelor, astfel că, cel mai probabil, pentru a revitaliza gazonul şi pentru a-l păstra şi folosi într-un ritm normal beneficiarul va trebui să mai cheltuie 900.000 de euro pe un sistem complex, susţine Adrian Oprişan.

ziarelive

Într-o declaraţie acordată luni după-amiază agenţiei MEDIAFAX, omul de afaceri vrâncean, care deţine mai multe firme specializate în aplicarea de gazon pe terenuri de sport, a precizat că principala problemă a Naţional Arena “a fost, este şi va fi” microclimatul de la nivelul solului.

“Avem exemplul terenului din Frankfurt, care este frate geamăn al arenei din Bucureşti. Ba chiar al nostru estemai deficitar din acest punct de vedere, al ventilaţiei şi microclimatului de la nivelul solului. Ei au ajuns la concluzia că fără acest sistem nu au cum să aibă un gazon performant, aşa că şi-au cumpărat unul”

, a spus Oprişan.

Potrivit acestuia, “sistemul de microclimat” constă într-o reţea de instalaţii care să ajute iarba să facă fotosinteză. Un astfel de sistem costă între 350.000 şi 800.000 de euro, în funcţie de numărul aparatelor folosite, a declarat omul de afaceri vrâncean… tot pe Mediafax

Share