home EVENIMENT, POLITICA Onţanu, arestat de DNA, mită pe drepturi litigioase

Onţanu, arestat de DNA, mită pe drepturi litigioase

Share

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost reţinut de DNA pentru o luare de mită la o afacere cu drepturi litigioase. În dosar mai e reţinută şi avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu.

UPDATE: Neculai Onţanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de procurorii anticorupţie.

În anii 2006 – 2007, Neculai Onțanu, ca primar al Sectorului 2, “a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase“, explică DNA.

Acesta este denunțător în cauză. Foloasele acceptate de Onţanu au fost, conform DNA, “pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri, ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991“.

După emiterea titlului de proprietate, Onțanu “a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil”, explică DNA.

Starea de fapt a lui Neculai Onţanu, conform DNA:

La data de 24 martie 2016, inculpatul Onţanu Neculai urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe lângă Neculai Onţanu, Loredana Radu, care este avocatul lui Victor Ponta, a fost de asemenea reţinută, împreună cu secretarul Primăriei Sectorului 2, Toma Şutru.

Starea de fapt a celor doi, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie:

La data de 24 martie 2016, inculpații Șutru Toma și Radu Loredana-Claudia urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Share