home EVENIMENT, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Ondine Gherguţ: Îl voi da în judecată pe dl. Norel Popescu

Ondine Gherguţ: Îl voi da în judecată pe dl. Norel Popescu

Share

Jurnalista Ondine Gherguţ a declarat pentru Starea Presei că a sesizat DNA şi ANI “şi îl voi da în judecată (n.n.: pe Norel Popescu), cerându-i daune morale”.

Între timp“, a detaliat Ondine Gherguţ, “am descoperit o delaraţie de avere, în care dl. Norel Popescu a înscris că are o datorie la Primăria Turnu Severin“.

Ondine Gherguţ a explicat:

Un judecător, mai ales unul care judecă pe contencios, nu are voie să aibă datorii la primăria de pe raza sa de competenţă. El nu a înscris pe declaraţia de avere de unde rezultă datoria: este în bani? I s-a atribuit o locuinţă? A luat în concesiune sau sub o altă formă un teren? Că nu are casă şi teren, rezultă tot din declaraţia sa de avere. Rămâne că ar fi împrumutat bani, ceea ce este total ilegal. Dovadă stă însăşi declaraţia de avere postată de mine pe site-ul României libere.

Mai jos, declaraţia integrală a jurnalistei Ondine Gherguţ:

Astăzi, în plenul CSM, transmisă online, urmărită de un public larg, de toţi magistraţii din România, dl. Norel Popescu m-a insultat, folosind un limbaj suburban. Un membru CSM trebuie să fie model de comportament pentru membrii societăţii.

~ declaraţia lui Norel Popescu despre Ondine Gherguţ “Nu e câine de pază, e maidanez care merge pe burtă, căutându-și stăpân.” ~

Este inadmisibil ca un membru CSM să folosească un astfel de limbaj, motiv pentru care voi sesiza Inspecţia Judiciară, apelând la normele stipulate în lege. Potrivit legii, “constituie abateri disciplinare manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale, ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Dl. Norel Popescu şi-a încălcat onoarea şi demnitatea de magistrat şi membru CSM, proferând injurii la adresa mea. În raportul IJ se spunea despre mine că am scris corect textul publicat în România Liberă, îndeplinindu-mi menirea de câine de pază al democraţiei.

Share