home ECONOMIE Oliviera.ro și Quicky.ro au fost înghiţiţi de Delivery Hero

Oliviera.ro și Quicky.ro au fost înghiţiţi de Delivery Hero

Share

Fuziunile transnaţionale trag în jocul lor, tipic acestor ani, şi firmele de food delivery din România. Oliviera.ro și Quicky.ro au fost achiziţionate de curând de o firmă bulgară, ce are acţionar o mare transnaţională din branşă.

Hellohungry, deţinătorul BGmenu, este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din Bulgaria în ultimii 10 ani. Aceasta a achiziţionat Oliviera.ro şi Quicky.ro în anul 2014. Acum, HelloHungry “s-a alăturat liderului mondial în comenzi de mâncare online și mobile Delivery Hero“.

Platforma turcă de comenzi alimentare Yemeksepeti a achiziţionat un pachet minoritar la HelloHungry. La începutul lunii mai, aceasta a fost achiziţionată de către Delivery Hero, într-o tranzacție evaluată la 589 de milioane de dolari SUA.

Delivery Hero procesează acum aproximativ 10 milioane de comenzi lunar. Cifra depăşeşte cu mult livrările altor jucători globali.

Yemeksepeti a fost lansată în urmă cu 15 ani și este astăzi un brand extrem de popular în Turcia şi procesează peste 3 milioane de comenzi lunar pe pieţele mai multor ţări. Compania se bucură de profit remarcabil, beneficiind de o creştere anuală puternică, de aproximativ 60%, şi având o bază de clienți fideli și o paletă de servicii inovatoare.

Share