Olguţa Vasilescu va fi guvernată de un consiliu local dominat de PNL – USR PLUS

Share

Noul mandat Olguţa Vasilescu la Primăria Craiova va fi diferit complet de cele de până acum, în care aceasta chiuia pe bani.

Reprezentanții Alianței USR-PLUS, filiala Dolj, doresc să formeze majoritatea în Consiliul Local Craiova împreună cu PNL, iar cele două formațiuni să aibă câte un viceprimar.

„În urmă rezultatelor obținute, electoratul ne-a transmis un mesaj extrem de puternic, din care trebuie să învățăm cu adevărat. Ar trebui să ne uităm la formă în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură varianta, aceea de a merge împreună cu PNL și am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianța împreună cu PNL.

Alianța USR-PLUS își propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Dragoescu. În urmă mesajelor primite din partea electoratului și alegătorilor, vreau să fiu foarte clar că USR-PLUS nu a început să facă politică de dragul răului cel mai mic.

Acesta este crezul cu care am intrat în politică, să oferim alternative. Cred că am avut cea mai bună formulă de candidați, cel mai bun candidat la primăria municipiului Craiova. E adevărat că electoratul a crezut doar într-o mică măsură în varianta propusă de noi și ar trebui să tragem învățăminte din asta”, a declarat, marți, președintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică.

La rândul sau, președintele USR Dolj, deputatul Adrian Prisnel, a afirmat că faptul că USR-PLUS va avea majoritate în CL Craiova, cu PNL, este o victorie, dar această este sub așteptărilor lor. „Cred că ar trebui să fim un pic temperați, pentru că este, cumva, o victorie sub așteptări și semnalul pe care l-am primit de la alegători trebuie să ne facă să facem o analiză de ce suntem la scorul acesta și nu la cel care ne așteptăm”, a spus Prisnel.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Craiova, Lucian Sauleanu, care a obținut 12,8%, clasându-se pe locul al patrulea, a afirmat că în patru ani în CL Craiova, reprezentanții alianței vor avea timp „să construiască”. „Cred că aceste alegeri locale au fost pentru echipa USR-PLUS un câștig. Să vedem partea plină a paharului, că avem cinci consilieri în CL și că vom reuși, împreună cu cei de la PNL, să avem majoritatea. Să nu uităm că timp de patru ani, PSD a avut majoritatea în CL, cu 19 consilieri.

Numărul de voturi și față de mine și față de USR s-a dublat față de acum patru ani. Asta dovedește că încep ușor, ușor să capete craiovenii încredere în noi. Eu, personal, sunt mulțumit de rezultate. Vrem să facem administrație, e cel mai important. Chiar dacă e o victorie doar parțială, eu cred în parcursul USR în Craiova. Nefiind în CL, era mai greu să convingi oamenii, dar acum avem patru ani la dispoziție să construim”, a spus Sauleanu, citat de Agerpres.

Cezar Dragoescu, propunerea de viceprimar a Alianței USR-PLUS, a declarat că după 30 de ani de la Revoluție, „în Craiova apare o nouă clasa politică”. „Noi cu siguranță nu vom dezamăgi în următorii patru ani, vom readuce normalitatea în cadrul primăriei și vom lucra în slujba și în interesul cetățenilor. După 30 de ani de la Revoluție, în sfârșit, în Craiova apare o nouă clasa politică, formată din oameni tineri, capabili, onești, oameni formați în mediul privat, care vin să-și aducă expertiză la stat, oameni care se pun în slujba acestui oraș. De săptămâna viitoare vom avea majoritate cu PNL și, practic, în Craiova va fi o guvernare de dreapta. Principalul nostru obiectiv e să ne ducem proiectele în CL spre implementare, spre a crește standardul acestui oraș”, a spus Dragoescu.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, a declarat luni că liberalii au luat decizia să nu facă alianțe cu PSD. ”Am luat decizia să nu existe nici un fel de alianțe cu PSD, vom adopta oficial decizia miercuri la Biroul Politic Național”, a spus Sighiartau.

După alegerile de duminică, din cele 27 de mandate de consilieri locali în CL Craiova, PSD a obținut 10 mandate, PNL – 9 mandate, Alianța USR-PLUS – 5 mandate și PER – 3 mandate.

Share