home POLITICA Olguţa Vasilescu: Se ştia din luna mai 2017 că salariile vor scădea. Diversiune

Olguţa Vasilescu: Se ştia din luna mai 2017 că salariile vor scădea. Diversiune

Share

Ministrul Muncii a declarat că încă din luna mai a anului 2017 se ştia că în cazul a 3% dintre bugetari vor scădea salariile. Demniatrul susţine că ar fi anunţat acest lucru de mai multe ori. Lia Olguţa Vasilescu a precizat că s-a făcut o confuzie între Legea salarizării şi modificările aduse Codului Fiscal.

PSD trebuie să recunoască minciunile electorale de acum doi ani

În fapt, declaraţia ministrului Muncii este în sine o diversiune. Foarte multe salarii din mediul de stat şi privat scad în prezent. Deocamdată, impactul cunoscut este impresionant, dar limitat. O imagine mai clară vom avea peste o lună.

Vasilescu s-a făcut că se referă la scăderea salariilor bugetarilor şi a strecurat un procent de 3% de scădere, din numărul bugetarilor, ca impact.. Nici la acesta nu s-a referit în anul 2017. Oricum, nu în acest fel. S-a făcut că răspunde la întrebare şi în realitate a făcut o diversiune.

Ce a ştiut şi ce n-a ştiut Olguţa Vasilescu

S-a ştiut că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile încă din luna mai a anului trecut. Eu am anunţat acest lucru de mai multe ori, în mai multe interviuri (…) Nu am pornit de la început de la ideea scăderii vreunui salariu. Dar, pentru a respecta raportul de 1 la 12, au fost necesare ajustări salariale.

, a declarat, marţi, Lia Olguţa Vasilescu. Totuşi, ce ştia şi ce nu ştia Lia Olguţa Vasilescu? Ştia că vor scădea masiv salariile. PSD-ALDE, credem noi, şi-a dat seama de aceasta într-adevăr încă din mai 2017, când petrecerea s-a terminat. Semnale indirecte de discurs guvernamental eistau.

Aşa că PSD-ALDE a început din acel moment să pregătească “fâsâirea” viitorului scandal, generat de viitoarele scăderi. Din lipsă previzionată de bani. Ce nu ştia Vasilescu este că  românii vor reacţiona dur la minciunile PSD.

Olguţa Vasilescu zice că noi am făcut o confuzie

Ministrul Muncii a precizat că s-a făcut o confuzie între Legea salarizării, adoptată în iunie 2017, cu aplicabilitate de la 1 iulie, şi modificările aduse Codului Fiscal privind contribuţiile.

Salariul preşedintelui determină maximul în sistemul bugetar şi niciun alt salariat nu îl poate depăşi (…) Abia în 2022 se va echilibra sistemul, adică aceeaşi funcţie şi gradaţie să fie plătită la acelaşi nivel.

, a completat Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a mai spus că în sistemul bugetar există dezechilibre foarte mari care trebuie corectate. Apoi a aruncat în populaţie cu un pogon de cifre aiuritoare. Ministrul Muncii a mai spus că majorările salariale au început din anul 2017, acestea fiind “în total de 22%, în unele cazuri mai mici, în altele şi de 50%”.

Irelevant. Scandalul este acum major şi impactul va fi pe potrivă. Coaliţia PSD-ALDE a băgat-o pe mânecă. Hai, băieţi, hai, livraţi bunăstare, nu sunteţi voi marii specialişti? Hai, băieţi, creaţi creştere economică sustebailă. Hai, băieţi, măriţi salariile şi pensiile sustenabil.

Deliver wealth right now or dissapear.

Citeşte şi
Veiturile au scăzut dramatic ca pondere în Produsul Intern Brut

România a fost anul trecut ţara din UE cu veniturlei publice raportate la PIB cele Read more

Revista presei. Un prieten: Polonia

~mercenarii parasesc Partidul Antena 3~noi comentarii ale lui Basescu despre Casa Regala~OMV inchide rafinarii si Read more

Revista presei. Teoriile conspiratiei privind 11 septembrie 2001

~UNPR merge singura in alegeri~Alba ca Zapada se trezeste~Aurora Liiceanu isi lua salariul la Suveica, Read more

Revista presei. Joc lamentabil, betivi exclusi din Nationala

~Angela Toncescu incalca legea~fals in acte dovedit al presedintelui CJ Vaslui~Apple a castigat procesul cu Read more

Revista presei. Ce mafie l-a protejat pe Vantu

~Liviu Negoita iese din politica~CFR isi va achita datoriile~Majorarea salariilor, posibila~Administratia Clinton a blocat o Read more

Nedelcu: Veniturile Money Channel au scăzut

Dragoş Nedelcu a declarat că blocajele financiare de la The Money Channel "ţin strict de Read more

SUA au intrat într-o nouă recesiune

SUA au intrat în cele 500 de zile de recesiune în ceea ce priveşte sectorul Read more

Revista presei. Nistorescu, partas la starea RODIPET

~Breivik nu e un simplu nebun~Dacia fara benzina~declinul rezidentialelor~an agricol de exceptie~Messi vrea pe National Read more

Media Fact Book: Piața de media scade și în acest an

Dacă anul trecut totalul a fost de 316 milioane de euro, pentru 2011 va fi Read more

RAT: Tirajele ziarelor româneşti au scăzut în primul trimestru din 2011

Ziarele româneşti au început anul 2011 înregistrând în primele trei luni scăderi semnificative ale tirajelor, Read more

Share