home POLITICA Olguţa Vasilescu: Radu Mazăre e folosit politic, pe modelul Nicolae Popa

Olguţa Vasilescu: Radu Mazăre e folosit politic, pe modelul Nicolae Popa

Share

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că aducerea lui Radu Mazăre în țară este, de fapt, o acțiune de campanie orchestrată de adversarii partidului condus de Liviu Dragnea, similară cu repatrierea, în 2009, a fugarului Nicolae Popa sau cu ”rețeta din 2016”, când mai mulți social-democrați au fost puși sub acuzare de procurorii anticorupție. ”Din păcate, uite că nu le-a folosit (sic!)”, a spus Vasilescu.

Întrebată ce înseamnă aducerea în țară a lui Radu Mazăre pentru PSD, Olguța Vasilescu a spus că fostul primar al Constanței, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, este folosit ca armă politică.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Acum în campanie electorală? Păi, cred că același lucru cu ce a însemnat aducerea domnului Popa, tot în campanie electorală, când Traian Băsescu avea nevoie de un ceva acolo în dezbaterea pe care a avut-o cu Mircea Geoană. Și acel ceva s-a văzut ce a însemnat pentru alegerile prezidențiale.

E foarte ciudat că îl aduc exact acum în perioadă de campanie electorală. Cu certitudine n-a vrut nici să evadeze, cu certitudine n-a vrut nici să ceară azil politic, cu certitudine vine în țară, cu certitudine Ministerul Justiției, prin doamna ministru Ana Birchall, a făcut toate demersurile necesare ca să-l aducă pe Radu Mazăre în țară.

Mi-aduc aminte de o discuție pe care am avut-o chiar într-o emisiune de televiziune cu domnul Popa, când l-am întrebat, așa mai mult pentru istorie, că nu mai contează absolut deloc ce s-a întâmplat acum ani de zile, ”tu știai ceva despre Mircea Geoană care ar fi putut să conteze dacă te aduceau în țară, să-l compromită?”

Și a spus: ”Nici nu-l cunoșteam, n-aveam niciun fel de legătură cu Mircea Geoană”. L-au folosit atunci ca și armă politică, a fost folosit ca și armă electorală. Exact asta cred că se întâmplă acum cu Radu Mazăre”, a spus Olguța Vasilescu.

Chestionată în continuare cine va beneficia concret de aducerea lui Mazăre în țară, purtătorul de cuvânt al PSD a arătat cu degetul spre adversarii politici ai partidului.

”Credeți că PSD-ul? Mie îmi sună a rețeta din 2016. Aduceți-vă aminte când toți oamenii noștri de forță erau fie chemați la DNA, fie plimbați în cătușe, cum eram și eu. La vremea respectivă, primarul Craiovei era încătușat, plimbat pe scările DNA, ținut în arest și așa mai departe. Din păcate, uite că nu le-a folosit. Eu cred că și de data aceasta încearcă aceeași rețetă, dar s-ar putea să nu le iasă ca și data trecută”, a conchis ea.

Citeşte şi
Andrei Bodean, spaima Clanului Mazăre, a devenit şeful DNA Constanţa

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât să îl numească în funcţia de procuror şef Read more

De ce vrea Radu Mazăre, tupeu 2019, să-i fie anulată condamnarea

Fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazăre, solicita rejudecarea dosarului „Retrocedarilor de pe litoral”. El Read more

Apropiata lui Radu Mazăre e şefa de cabinet a lui Nicolae Moga

O cheamă Elena Voinea. Radu Mazăre o alinta „Voinicel”. A fost prima numire a lui Read more

Nicolae Moga, cimpanzeul pesedist cel nou (şi vechi) de la MAI

Portretul lui Nicolae Moga, posibilul viitor ministru al Afacerilor Interne. Pe scurt - nu citește Read more

Radu Mazăre, croitoraşul cel viteaz al Penitenciarului Rahova

A vrut la atelierul de reparaţii auto, dar în puşcărie nu e cum vrei, ci Read more

Radu Mazăre ar putea fi dus la muncă. Tâmplărie şi reparaţii auto

Mama lui Radu Mazăre a declarar, după ce l-a vizitat la Penitenciarul Rahova, că s-ar Read more

Radu Mazăre a ajuns pe Otopeni şi se pregăteşte de carceră

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a aterizat pe Aeroportul Otopeni şi se pregăteşte să Read more

Radu Mazăre este pe lista pasagerilor cursei Tarom de la Paris

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre se află pe lista pasagerilor cursei Tarom care soseşte Read more

20 mai. De la Duminica Orbului la Lunea Recuperării României

Uneori, lumea evoluează în cicluri, alteori nu. 20 mai 1990 a fost o zi neagră. Read more

Radu Mazăre va fi extrădat din Madagascar, anunţă presa malgaşă

Radu Mazăre va fi extrădat, anunţă L'Express de Madagascar, citând afirmaţiile ministrului Justiţiei din această Read more

Share