home ECONOMIE Olguţa Vasilescu ar fi pe făraş. Cauza – eşecul cu Legea Pensiilor

Olguţa Vasilescu ar fi pe făraş. Cauza – eşecul cu Legea Pensiilor

Share

Sunt nemulţumiri în PSD la adresa ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Premierul Mihai Tudose, dar şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ar fi supăraţi din cauza eşecului cu Legea Pensiilor.

Dragnea anunţă că Legea pensiilor s-ar putea amâna

Adoptarea acesteia a fost amânată. În aceste condiții, este de așteptat ca postul să se vacanteze. Nu neapărat printr-o demitere, cât mai degrabă printr-o demisie.

Olguţa Vasilescu şi-a oferit deja demisia

Lia Olguța Vasilescu și-ar fi oferit demisia și în urmă cu zece zile, la şedinţa-maraton a Comitetului Executiv al PSD. Aceasta – în semn de solidaritate cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

În centrul nemulțumirilor legate de Lia Olguța Vasilescu sunt Legea Pensiilor și Legea Salarizării. Ambele proiecte importante sunt cele pe care PSD și le-a asumat în campania electorală.

Olguţa Vasilescu nu a găsit bani pentru Legea Pensiilor

Potrivit informațiilor Digi24, Legea Pensiilor a fost amânată și pentru că ministrul nu a reușit să găsească o formulă sustenabilă pentru acest proiect. El trebuia să intre în dezbaterea parlamentară în octombrie.

Astfel, legea trebuia să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2018. Cu legea salarizării, s-au făcut multe promisiuni pentru majorări salariale, dar acestea nu au fost toate realizate. După dezbaterea parlamentară, a rezultat un proiect care avea nevoie de 7 milioane de lei suplimentar.

Executivul trebuie să găsească acum alte soluții de finanțare. Sunt, așadar nemulțumiri, care încă se discută și deocamdată nu a fost luată o decizie.

Substratul politic

Pe măsură ce Liviu Dragnea pierde din puterea politică pe care o avea la începutul anului, oamenii săi sunt înlăturaţi din Guvern. Alţi oameni, apropiaţi de adversarii lui Liviu Dragnea, le iau ocul. Un semnal este apariţia probabilă a lui Sorin Grindeanu la ANCOM.

Nu trebuie însă eagerat, nici nu trebuie să ne cuprindă bucuria subită. Cei care nu sunt cu Liviu Dragnea din PSD nu sunt cu nimic mai buni decât cei înlăturaţi. Practicile tipice PSD vor rămâne. Cel m ai important este ce se va întâmpla cu Legile Justiţiei.

PSDragnea se va regrupa şi baricada legal în Palatul Parlamentului. De aici, îşi va folosi pârghiile pentru a bloca Justiţia. În acest timp, Guvernul PSD şi PSD însuşi vor spune: “Nu noi, Legislativul!” Responsabilitatea se va pierde într-un soi de triunghi. Al Bermudelor.

Complici la această operaţiune vor fi însă toţi membrii PSD. De la simplul membru de rând din Văscăuţi la liderii locali şi naţionali ai partidului. Toţi au interesul blocării Justiţiei. Aici este adevărata miză. Iar Legea Pensiilor este marele eşec de toamnă al PSD.

Citeşte şi
Vicepresedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu lanseaza un nou fake-news pe pagina ei de Facebook. Ea
Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu a distribuit pe Facebook postarea unui pesedist care relateaza frustrat
Antena 3 a anuntat ca o importanta tabara din PSD incearca sa il impuna pe
PSD promite fără acoperire că va face ceea ce ştim că nu va face. Sau,
Olguţa Vasilescu ameninţă instituţional angajaţii, prin Primăria Craiova, pe care o controlează politic, că, dacă
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că aducerea lui Radu Mazăre
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguta Vasilescu, a transmis o scrisoare către Bloomberg, după
Anunţ bombă, pe surse, la scurt timp după ce fostul ministru Lia Olguţa Vasilescu a
Călin Popescu Tăriceanu este de părere că Lia Olguţa Vasilescu ar putea fi o candidată
Ion Cristoiu emite o teorie interesantă, potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis a făcut-o fără să
Share