home CORUPTIE, POLITICA Olguţa Vasilescu îi face sclavi pe românii ce muncesc în Diaspora

Olguţa Vasilescu îi face sclavi pe românii ce muncesc în Diaspora

Share

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu susţine că România a devenit o colonie şi că românii care aleg acum să meargă să muncească în străinătate sunt sclavi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Marcel Ciolacu a anunţat în urmă cu trei luni că a cooptat-o pe Olguţa Vasilescu în echipa sa şi că aceasta va face parte din conducerea PSD, după congresul partidului.

„Colonie! Îi ţinem în carantină două săptămâni, pe banii statului, şi când suntem siguri că sunt sănătoşi îi trimitem la muncă la alţii, că sparanghelul nostru poate rămâne în câmp fiindcă oricum nu se comercializează ăla cultivat la noi ci doar ce vine din import… Aud ca nişte ambasadori străini s-au întrebuinţat mult zilele astea… Nu mai au grijă luptei anticorupţie sau dacă avem materiale sanitare să nu crăpăm, ci a plantaţiilor de la ei care au rămas fără sclavi!”, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor Transporturilor şi Afacerilor Interne să desfăşoare o anchetă „fără milă” şi „penalizarea tuturor celor responsabili de dezastru”, cu referire la situaţia creată la Aeroportul din Cluj-Napoca, unde, joi, aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat în parcarea aeroportului în aşteptarea unor zboruri către tari din Vestul Europei unde urmează să lucreze sezonier.

„Poate închideţi Aeroportul Cluj, domnule ministru (Lucian Bode – n.r.), după ce am văzut astăzi la televizor. Deci, e inadmisibil, directorul ăla se ceartă cu Consiliul Judeţean (…), dar eu cred că trebuie să luăm toate măsurile posibile aici, Ministerul de Interne trebuie să demareze imediat o anchetă. Este inadmisibil ce s-a petrecut acolo, noi trebuie să folosim toate pârghiile pe care le avem să-l tragem la răspundere pe managerul aeroportului. Nici măcar nu a informat Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi pe prefect privitor la aceste zboruri. Nu a luat nicio măsură privitoare la distanţarea fizică, privitoare la asigurarea echipamentului de protecţie „, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că a discutat personal cu prefectul judeţului Cluj să demareze toate procedurile pentru a-l trage la răspundere pe managerul Aeroportului „Avram Iancu”.

„Şi nu asta mă interesează, mă interesează că, în cazul în care mai sunt astfel de curse, ele trebuie să fie notificate din timp, autorităţile locale, prefecturile unde există aeroporturi care se afla în subordinea autorităţilor locale trebuie să fie informate din timp şi trebuie să dispună conducerii aeroportului şi firmelor care asigură transportul romanilor care pleacă la munci sezoniere respectarea tuturor condiţiilor din ordonanţele militare”, a afirmat Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a calificat drept inadmisibil ce s-a întâmplat pe Aeroportul din Cluj.

„Din păcate, s-a ajuns la situaţia în care instituţiile statului nu s-au implicat, instituţiile statului român, şi aici nu mă refer doar la Aeroportul din Cluj, este un lanţ de nereguli. Este inadmisibil cum firme de recrutare de personal au adus 1.500 de oameni, i-au lăsat în parcarea aeroportului, parcare care nu aparţine de aeroport, aparţine de o firmă privată, concesionata la o firmă privată de către Consiliul Judeţean Cluj”, a spus Lucian Bode.

Ministrul a susţinut, în completare, că din imaginile prezentate de televiziuni „în interiorul aeroportului procesarea celor 1.500 de oameni s-a făcut regulamentar, cu păstrarea distanţei”, însă problema a fost că 1.500 de persoane s-au aflat anterior în parcarea din vecinătatea aeroportului.

„Ca să nu mai repetăm o astfel de situaţie, am transmis domnului ministru Vela o propunere de modificare, prin următoarea ordonanţa militară, a articolului 10, astfel încât instituţiile statului român să aibă controlul pe tot ce înseamnă programarea acestor zboruri. Astfel, cei care au comandat, şi mă refer la beneficiari, la cei din Germania, s-au adresat direct Eurocontrol, ei au făcut planul de zbor, nu au trimis către Romatsa, către autoritate. Au respectat regulile din interiorul aeroportului, tot ceea ce s-a întâmplat, total în afară regulilor pe care noi le solicităm, astăzi şi în fiecare zi, să se respecte, s-a întâmplat în parcarea aeroportului. De aceea, odată ce vom modifica articolul 10, cu un control riguros din partea statului român, aceste imagini nu le vom mai vedea”, a spus Bode.

Premierul a afirmat că în următoarea ordonanţa militară trebuie introduse „obligaţii care trebuie să fie respectate de companiile de recrutare a forţei de muncă care asigură contractele şi (…) deplasarea muncitorilor romani către ţările unde au contracte de muncă”.

„Aici trebuie făcută o anchetă fără milă, asta este ideea de bază şi trebuie penalizaţi toţi cei care sunt responsabili de dezastru, iar în ceea ce priveşte managerul aeroportului este inadmisibil că el să nu informeze Prefectura, Consiliul Judeţean, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Era obligat să informeze, pentru că era obligaţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a dispune respectarea tuturor deciziilor şi condiţiilor în care trebuie să se desfăşoare… Dacă era informat, puteau să dispună prezenta jandarmilor acolo, puteau să împiedice aglomerările care s-au produs acolo datorită transportului organizat de companiile de recrutare”, a spus Orban.

Solicitat de premier, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că în acest caz la nivelul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca s-a deschis un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, „în cauză fiind vizate persoanele aflate la organizarea acestei deplasări”.

„Este prematur să ne exprimăm cu privire la vinovăţia unora sau altora, mă refer la agenţii de recrutare sau alte aspecte care ţin de vinovăţie, pentru că agenţiile au venit în parcare cu oamenii din cauza organizării proaste a orarului de zbor. (…) În concluzie, reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Romatsa şi Aeroportul din Cluj au organizat deficitar aceste zboruri, aducând în zona de proximitate a aeroportului viitori pasageri la aceleaşi ore, motiv pentru care, în urma analizei anchetei din dosarul penal, vom exprima un punct de vedere oficial şi autorizat împreună cu procurorul de caz”, a spus Vela.

Citeşte şi
Olguţa Vasilescu spune că PSD nu poate să-l suspende pe Iohannis

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu îi anunţă pe pesedişti că deocamdată partidul nu îl poate Read more

Olguţa Vasilescu: Nu îi e ruşine lui Klaus Iohannis să vorbească?

Deputatul PSD Olguţa Vasilescu susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi ascultat solemn imnul aşa-zisului Read more

Olguţa Vasilescu: „Nu mai bateţi câmpii, Kovesi nu a câştigat nimic! CEDO e controlată de Soros!”

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu lansează un nou atac delirant după ce judecătorii CEDO au Read more

Olguţa Vasilescu îl acuză pe Raed Arafat că s-a dat cu Statul Paralel

Deputatul PSD, Lia Olgita Vasilescu, reacţionează foarte nervoasă, după ce Rise Project a publicat un Read more

Vlad Mixich: „Vine Olguţa şi murdăreşte. Munca mea este batjocorită de politruci”

Vlad Mixich, membru al boardului Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate, atrage atenţia că Lia Read more

Olguţa despre bugetari: “Răgeau pe sub balcoanele miniştrilor PSD!”

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu postează un nou mesaj extrem de jignitor pe pagina ei Read more

Olguţa Vasilescu: Cei care scuipă şi distrug în carantină sunt TFL-işti!

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu susţine într-o postare pe Facebook că indivizii care fac scandaluri Read more

Olguţa, hodoronc-tronc-pleosc: Cei ce au bătut-o pe jandarmeriţă nu au păţit nimic!

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu este extrem de îngrijorată de faptul că Mircea Badea ar Read more

Olguţa Vasilescu a avut o epifanie. Deplânge starea spitalelor

Olguţa Vasilescu, fost ministru în Guvernul Dăncilă, a admis implicit că spitalele din România sunt Read more

Olguţa Vasilescu îşi bate joc de ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu are o postare batjocoritoare la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru, Read more

Share