home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Oana Zamfir (Antena 3), campanie violentă anti-referendum!

Oana Zamfir (Antena 3), campanie violentă anti-referendum!

Share

Oana Zamfir, vedetă a postului tv Antena 3, a declarat că referendumul pe justiţie nu va avea finalitate şi că preşedintele Iohannis îi prosteşte pe români.

Întrebată de Mihai Gâdea ce note le dă competitorilor politici în această campanie, Zamfir l-a atacat violent pe Klaus Iohannis.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Nu sunt note de trecere pentru competitori, dar cred că cea mai proastă notă şi cea mai mare revoltă o produce Klaus Iohannis. Acest domn nu a înţeles că are o răspundere în plus. Referendumul cu care a venit într-un mod atât de jignitor pentru popor, din calitatea sa de preşedinte… dacă era doar un simplu preşedinte de partid… tot nota proastă îi dădeam, dar nu nu-mi stârnea atâta revoltă. Dar tu, ca preşedinte al României, îţi dispreţuieşti poporul atât de rău încât să-ţi permiţi să încerci să-l prosteşti punând un referendum care nu are niciun fel de finalitate? Nu există notă pentru aşa ceva, există un singur lucru: eject!”, a declarat Oana Zamfir la Antena 3.

Judecătorul Cristi Danilet a anunţat, joi, că referendumul pe justiţie va avea efecte obligatorii dacă va fi validat şi dacă majoritatea românilor care se prezintă la urne va vota ‘Da’. El desfiinţează astfel propaganda PSD-ALDE, care susţine că referendumul este doar „un sonda de opinie” şi că este „consultativ”.

„Dacă majoritatea celor care vor vota ‘Da’ la referendum atunci acest referendum are un efect obligatoriu. Însăşi CCR spune într-o decizie celebră din 2012 următoarele: ‘Indiferent că referendumul este unul consultativ sau unul decizional, efectele acestuia sunt obligatorii’. Aşadar, Parlamentul sau Guvernul atunci când întocmesc un proiect de act normativ trebuie să ţină cont de voinţa poporului exprimată prin referendum. Dacă poporul a spus că nu este de acord să fie graţiaţi sau amnistiaţi cei care au săvârşit fapre de corupţie, atunci un astfel de proiect de act normativ nu poate fi adoptat. Dacă Parlamentul sau Guvernul ar adopta astfel de acte normative, atunci ele ar fi neconstituţionale, iar Curtea le va înlătura din circuitul juridic. Prin urmare, eu voi vota ‘Da’ la referendum căci sunt împotriva corupţiei şi pentru păstrarea independenţei justiţiei”, a scris Danilet pe Facebook.

Share