home POLITICA Oana Schmidt Hăineală, afară de la Spălarea Banilor

Oana Schmidt Hăineală, afară de la Spălarea Banilor

Share

Oana Schmidt Hăineală, fostul preşedinte al CSM, a fost dată afară de la Spălarea Banilor. Guvernul a abrogat numirea acesteia ca membru ONPCSB. Aceasta, pentru “evitarea incidenței unei stări de incompatibilitate cu calitatea de magistrat“.

Demersul este întemeiat pe cererea expresă a doamnei Oana-Andrea Schmidt-Hăineală. Aceasta a fost formulată pe 5 ianuarie 2017 și adresată Ministerului Justiției.

, precizează sursa citată. Cabinetul Grindeanu se face că nu ştie că, conform legii, CSM numeşte un reprezentant în ONPCSB.

Oana Schmidt Hăineală, detaşată la Ministerul Justiţiei

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât detașarea procurorului Oana Schmidt-Hăineală în Ministerul Justiției.

Potrivit hotărârii CSM, Oana Schmidt-Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, va fi detașată în Ministerul Justiției de pe 7 ianuarie, pentru trei ani.

Oana Schmidt-Hăineală va fi cel mai probabil, potrivit unor surse oficiale, consilier în cadrul MJ. Anterior, conform unei hotărâri a Guvernului din 29 decembrie, ea a fost numită membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Share