home ECONOMIE, POLITICA Oamenii forte ai noului guvern: Costin Borc şi Vasile Dîncu

Oamenii forte ai noului guvern: Costin Borc şi Vasile Dîncu

Share

Costin Borc, un tip şcolit în transnaţionala Lafarge, şi Vasile Dîncu, par a fi cei doi grei ai Cabinetului ce ar trebui să fie condus de Dacian Cioloş.

Costin Grigore Borc – vicepremier, ministru al Economiei, Comerțului și Turismului  Licențiat în Energetică la Politehnica București. Doctoratul în economie la Universitatea din Wisconsin-Madison în anul 2000. De 15 ani lucrează pentru Lafarge, după ce a fost şeful de cabinet al premierului Radu Vasile.

Pare să fie un tip de dreapta, integru, omul potrivit pentru a se ocupa de economia ţării. Ministerul Economiei era în bună măsură un minister al Energiei, iar Borc este energetician, specialist în hidroenergetică.

Aşadar, este greu de înţeles de ce a apărut exact acum ministrul Energiei Victor Vlad Grigorescu, dacă va fi un ministru delegat şi se va afla în subordinea lui Borc sau va fi plin.

Iar dacă Borc e omul liberalilor, sub el Grigorescu pare a fi omul PSD, care va fluiera prin minister fără să ţină cont de şeful lui, cu ordine de la partid.

Vasile Dâncu – vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Doctor în Sociologie. Are legătură cu Dezvoltarea Regională şi Administraţia Publică aşa cum avem noi cu Astronomia. Recunoaşte sau nu acum PSD, este membru al acestui partid, formal sau nu şi a fost ministru cu propaganda în Cabinetul Năstase.

Deţine un portofoliu esenţial în anul 2016 – Administraţia Publică. Din funcţia sa, va organiza alegerile locale din primăvară şi legislativele din toamnă, ceea ce reprezintă pentru PSD un mare avantaj strategic.

Ca supervizor al Digi24, a lăsat această televiziune să fie detsul de obiectivă şi, în anumite momente, cea mai performantă pe ştire pură. IRES, unde e preşedinte, este entitatea de sondare a opiniei publice care a manipulat sondajele electorale cel mai puţin, dintre institutele de sondare controlate de PSD, fiind cea mai eficientă în manipulare. Ar putea să fie pionul otrăvit al PSD în Executiv.

urmează: Comunistoidul Comănescu, oamenii Sistemului şi Cioloş

Citeşte şi
Surse politice susțin că ALDE a luat deja decizia de a ieși de la guvernare
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Liviu Dragnea i-a cerut, după rezultatele slabe înregistrate la
Ludovic Orban, liderul PNL, a expus viziunea tipică PNL asupra guvernării, bazată pe principiul statului
Dacă Opoziţia ajunge la putere acum, va pierde alegerile legislative de anul viitor şi va
Dacian Ciolos a anunţat, sâmbătă, în cadrul Convenţiei Naţionale a PLUS că va ajunge din
Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că până acum
Reclamația premierului Viorica Dăncilă la Curtea Constituțională nu l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să
Mai nou, Rusia face propagandă antiromânească pe banii noştri. Guvernul României finanţează un site care
PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării, a declarat sâmbătă, la Râmnicu
Preşedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a declarat luni că primul Guvern în 2012 a
Share