home POLITICA O minciună de presă cu Robert şi Liviu Negoiţă

O minciună de presă cu Robert şi Liviu Negoiţă

Share

10 milioane de euro, furaţi de Robert Negoiţă, puşi în cârca lui Liviu Negoiţă de goarnele sistemului ticăloşit

Mai întâi, pe 5 februarie 2014, a scris B365:

"O, sunt pervers, aşa frumos cum îţi zâmbesc, numele meu este Liviu... pardon, am vrut să spun Robert Negoiţă, ha-ha-ha!"
“O, sunt pervers, aşa frumos cum îţi zâmbesc, numele meu este Liviu… pardon, am vrut să spun Robert Negoiţă, ha-ha-ha!”

Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de 38 de milioane de lei la Primăria Sectorului 3, pentru anul 2012. În cea mai mare parte este vorba de sume achitate pe nedrept companiei de salubrizare Rosal, deținută de familia Prigoană, dar și mari sume de bani achitate pentru pomi ce nu au fost plantați niciodată. Primarul Robert Negoiță, vicepreședinte PSD, a păgubit Sectorul 3 și prin organizarea Revelionului, pentru care a plătit de două ori TVA-ul la sonorizare și lumini.

Apoi a început concursul. Care minte mai tare si mai credibil, pentru că adevărul trebuia ascuns sub perdeaua de minciuni ventilate prin fabricile de rahat mediatic. Două ventilatoare de materie maro au intrat în acţiune.

Aşa cum veţi observa, este vorba despre aceeaşi sumă deturnată de Robert Negoiţă, conform Curţii de Conturi. La o analiză atentă, faptele puse în sarcina lui Liviu Negoiţă sunt aceleaşi cu cele date de B365 şi îi aparţin lui Robert Negoiţă. ZiuaNews:

Curtea de Conturi a României a constatat că fostul primar PDL al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, a cheltuit ilegal numai pentru plantarea de arbuşti ornamentali circa 1.200.000 de euro şi încă vreo 800.000 de euro pentru mobilier stradal. Raportul Curţii de Conturi a României pentru anul 2012 evidenţiază faptul că la Sectorul 3 s-a constatat un prejudiciu total de 37.893. 000 de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 9.000.000 de euro.

ZiuaNews este un outfit online, lansat pe piaţă de Sorin Roşca Stănescu, ruşinea presei române, după dispariţia prin insolvenţă a cotidianului Ziua. Al doilea ventilator de rahat mediatic este DeCeNews:

Fostul primar PDL al Sectorului 3, Liviu Negoiță, a cheltuit ilegal 37.893.000 de lei (aproximativ 9 milioane de euro), din care 5.362.000 de lei (circa 1.200.000 de euro) numai pentru plantarea de arbuști ornamentali, se precizează în raportul Curții de Conturi a României pentru anul 2012.

DeCeNews, website-ul de intoxicare lansat de Bogdan Chirieac (ruşinea presei române alături de Roşca Stănescu) şi Răzvan Dumitrescu, se referă practic la aceleaşi nereguli constatate de B365. Ca şi ZiuaNews, dezinformează. Păstrează faptele sesizate de Curtea de Conturi, dar schimbă anii, trecând posibilele deturnări de fonduri din sarcina lui Robert Negoiţă în cea a lui Liviu Negoiţă.

Adevărul iese însă la suprafaţă. De curând, Naţionalul lui Gică Voicu a (re)descoperit subiectul şi a revenit la datele faptice corecte, prezentate anterior de B365:

Repetent când vine vorba de administrarea sectorului, Robert Negoiţă este campion la gestionarea proastă a banului public. Iar dovada stă scrisă, negru pe alb, într-un raport al Curţii de Conturi.

Gică Voicu are onoare şi respectă meseria de jurnalist. Faptele sunt aceleaşi, ca şi cifrele. Gică publică prima pagină de facsimil a raportului Curţii de Conturi.

Robert Negoiţă, aşa cum am afirmat din 2012 că se va întâmpla, joacă tananika pe banii Primăriei Sectorului 3, aruncându-i pe prostii şi deturnând poate fonduri, probabil la clienţii săi coloraţi politic în alb-roşu.

Dovada conspiraţiei pentru dezinformare în care sunt implicate ZiuaNews şi DeCeNews este că şi Ziarul Ring, al cărui proprietar este chiar primarul Robert Negoiţă, reia pe scurt aceleaşi minciuni ventilate de ZiuaNews şi DeCeNews.

Datele, repetăm, sunt aceleaşi, iar în articole se schimbă pur şi simplu numele primarului, din Robert în Liviu, ca si anii posibilelor infractiuni, ca să fie transferate în sarcina predecesorului lui Robert Negoiţă.

Aceşti oameni mint cu bună-ştiinţă şi limpezime în gândire. Care să fie cauza acestei minciuni? Simplu: după ce a pierdut alegerile de la Primăria Sectorului 3, Liviu Negoiţă, care e cel mai bun primar de sector pe care l-a avut Capitala după decembrie 1989 şi unul dintre cei mai buni din ţară, un om onest şi dedicat urbei, a stat o vreme departe de politică, scârbit. Apoi a reapărut în prim-plan, ca vicepreşedinte al PDL.

Anul trecut, după ce Băsescu a spus adio PDL, a dat un interviu, în care a explicat că îl respectă şi-l va respecta enorm întotdeauna pe Traian Băsescu, cu ale cărui acţiuni e de acord şi pe care le aprobă.

O crimă mai mare nici că putea face. Dar Liviu Negoiţă este prin însăşi existenţa sa un criminal, un infractor, pentru că este un om competent, cinstit şi integru. De aceea, el trebuie ras, nimicit, făcut să stea departe de politică. De aceea este altoit ritmic de goarnele sistemului ticăloşit.

Share