NY Times: FMI, un fel de “Piratii din Caraibe”

Share

Este o insula internationala in mijlocul capitalului american, un loc pentru cei “cu coate ascutite” condus de economisti alfa de sex masculin. Zilele sunt lungi, iar angajatii sunt presati sa stea impreuna in mod regulat pentru saptamani intregi.

foto: undercoverlawyer

In acest climat infloresc adesea relatii romantice care trec barierele conventionale. Aceasta este viata la Fondul Monetar International, creditor de ultima instanta pentru guvernele care au nevoie de bani si, sub conducerea lui Dominique Strauss-Kahn, o forta in curs de dezvoltare in reglementarea economiei globale, incepe analiza din New York Times care isi propune sa demonstreze cum normele interne ale FMI au permis relatii intime intre angajati si au condus la o serie de cazuri de harturie sexuala.

Unele femei evita sa poarte fusta de teama de a nu atrage o atentie nedorita. Altele, in schimb, fac totul pentru a capta atentia sefilor. In 2008, un studiu intern arata ca sunt putine restrictii cu privire la acitvitatea managerilor de la varf concluzionand ca “lipsa de scandaluri publice privind etica pare a fi mai mult o consecinta a norocului decat o buna planificare.”

Aceasta este viata la Fondul Monetar International, creditor de ultima instanta pentru guvernele care au nevoie de bani si, sub conducerea lui Dominique Strauss-Kahn, o forta in curs de dezvoltare in reglementarea economiei globale.

Dar cu arestarea lui Dominique Strauss-Kahn, la inceputul acestei saptamani, acuzat de tentativa de viol asupra unei menajere un reflector a fost puse cultura si imaginea institutiei. Si intrebarile au readus in atentie un un episod din 2008, in care FMI a decis ca domnul Strauss-Kahn nu a incalcat… citeste tot pe EurActiv

Share