Noul PNL se pregăteşte să preia guvernarea. E bine că o face?

Share

Noul PNL se pregăteşte să preia guvernarea. E bine că o face

Noul PNL se pregăteşte să preia guvernarea de la PSD prin luna martie sau aprilie a anului 2015. Există multiple surse care afirmă acest lucru în ultima săptămână.

Se pare că preşedintele Klaus Iohannis doreşte acest lucru de la noul PNL şi că există un fel de unitate de vederi în această privinţă între taberele din noul PNL, care provin din vechiul PNL şi vechiul PDL.

Planul ar fi cam următorul: PSD vrea să lase guvernarea pentru a se reforma. PNL a avut deja o primă întrevedere cu UNPR şi negocierile vor continua. Pe de altă parte, este exclusă o provocare a alegerilor anticipate fără schimbarea Legii electorale, pentru că nu se schimbă compoziţia chimică a Parlamentului şi nebunia de acum se perpetuează. Iar Legea electorală nu se poate schimba fără schimbarea compoziţiei chimice a Parlamentului. E un cerc vicios.

Ei vor lăsa puterea, noi va trebui să o preluăm şi trebuie să ne pregătim pentru acel moment. – gândesc liderii Dreptei

Ideea este cam aşa: indiferent când lasă puterea sau cade de la putere PSD, jocul între cele două mari forţe va fi acelaşi: până lasă puterea, Stânga ultrareacţionară va acumula pierderi, dând cu burghiul incompetenţei găuri prin bugete, prin pomeni electorale; când vine la putere, Dreapta reformistă va acţiona, zgândărind aceste găuri bugetare.

Atunci Stânga reacţionară va striga din nou că suntem în criză (când în fapt atunci România va încerca din nou să iasă din criză), că lucrurile merg prost (când de fapt lucrurile vor merge spre bine), că ne îndreptăm spre faliment (când în realitate acum ne îndreptăm spre faliment şi Stânga reacţionară face artificii bugetare ca să tragă de timp şi să pregătească izbucnirea crizei sub următoarea guvernare).

Stânga reacţionară nu se mai opreşte din a face măgăria asta (pe care politicienii săi o numesc politică) de la finalul anului 1996, când a lăsat CDR şi aliaţilor acesteia, USD şi UDMR, o ţară în pragul falimentului. Figura s-a repetat la finalul anului 2009 şi se va repeta iar în anul electoral 2016.

Atunci, cu noul PNL la putere, PSD va striga că ţara a fost adusă în criză de incompetenţii care taie salariile şi pensiile.

De unde poate veni ruperea acestei tradiţii toxice? De la DNA. Dacă acesta lucrează, putem spera că în viitor acest gen de politică a Stângii ultrareacţionare se va atenua treptat.

Share