home POLITICA Noua ani de la tragedia 9.11

Noua ani de la tragedia 9.11

Share

Astazi se implinesc noua ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Pe masura ce a trecut mai mult timp de la acele evenimente, au inceput sa apara dubii privitoare la adevaratii autori ai acestor oribile atentate, tot mai in fata, tot mai raspicat.

In prezent, despre atentatele de pe 11 septembrie 2001 s-au scris extrem de multe lucruri contradictorii.

Cea mai mare tentatie este sa construiesti o versiune alternativa integrata, diametral opusa fata de cea oficiala, conform careia niste teroristi arabi, finantati de catre un guru musulman wahabit ascuns prin pesterile Afganistanului, au deturnat avioanele care au provocat aceste tragedii.

Cert este ca, in timp, anchetele independente si datele oficiale certe existente au relevat o serie de lucruri extrem de ciudate, care contrazic aceasta versiune oficiala. Care pare cu atat mai dubioasa, cu cat cei care incearca sa sustina altceva despre 9.11 decat versiunea corect politica, oficiala, sunt catalogati drept nebuni, ciudati, trasniti ai conspiratiei s.a.m.d. de catre o serie de persoane publice care altfel nu se intalnesc in convingeri pe nici un alt subiect.

Orice om inteligent isi pune cateva intrebari:

1. Cum au putut niste tineri arabi, considerati de instructorii lor de zbor pe avioane usoare niste antitalente, care inainte de atentate, de musulmani fanatici ce erau, au petrecut cu prostituate americane, sa faca dovezi de maiestrie cu niste avioane pentru care, ca sa le pilotezi, trebuie sa faci ani de pregatire asidua si esti selectat pe spranceana?

FOTO: Daily Contributor

2. Cum de unii dintre asa-zisii atentatori au fost vazuti dupa atentate, ocazional, bine-mersi, pe la familiile lor din diferite state musulmane din Orient?

3. Cum s-au prabusit doi colosi de otel, ca si cum ar fi fost niste castele de carti, exact ca la imploziile controlate de zgarie-nori, in conditiile in care structurile lor de rezistenta erau proiectate sa reziste la mult mai mult decat impactul a doua avioane de pasageri?

4. Cum de aviatia militara americana nu a avut reactie?

5. Unde au disparut ramasitele avionului prabusit in Pensilvania? Daca acolo nu a fost un avion, unde sunt cei care se aflau in avion?

6. Cum de urmele lasate de avionul care a intrat in plin in Pentagon sunt cele ale unei rachete de croaziera, iar resturile lasate de acest avion nu sunt deloc de avion – adica, de exemplu, nu se vede deloc aripa din spate? Daca acolo nu a fost un avion, unde sunt cei care se aflau in avion?

7. Cum de, inainte de atentate, serviciile secrete americane, NORAD, aviatia militara americana s.a.m.d. au facut intre 15 si 20 de exercitii militare, care au precedat direct atentatele, sunt legate de fapte, ori s-au realizat chiar in dimineata zilei de 11 septembrie 2001?

8. Cum se explica faptul ca aceste exercitii presupuneau si folosirea unor avioane de pasageri, teleghidate de la sol de catre americani, pentru ca exercitiul sa fie cat mai apropiat de realitate?

8. Cum se explica si cine ne explica de ce exact inainte de aceste nenorociri anumite companii au jucat pe bursa exact asa cum trebuiau sa o faca, pentru ca dupa niste eventuale atentate sa castige enorm?

9. Cine explica faptul ca cel mai castigat din aceasta poveste este, ca investitor imobiliar, acelasi Silverstein, care acum construieste din nou tot acolo, la Ground Zero?

10. Cum se explica faptul ca, exact in dimineata zilei de 11 septembrie 2001, exact inainte cu cateva zeci de minute de atentate, o mare banca de investitii a dat un comunicat, in care se spunea cam asa: daca nu se intampla ceva, dam faliment cu totii!?

11. Cum se explica faptul ca, imediat dupa, au urmat aceste atentate, aproape instantaneu SUA au avut revelatia, indusa de George W. Bush, ca a fost mana Al Qaida si a talibanilor afgani, apoi complexul militar-industrial american a primit o masiva infuzie de capital, banii au inceput sa circule si in afara acestui complex, prin toata economia americana, apoi prin toata lumea occidentala, criza s-a amanat, baloanele s-au umflat nemasurat si, ca rezultat, am ajuns in actuala depresiune globala?

Intreb si eu, ca prostul, iar aceasta este a douasprezecea intrebare: sa fie oare o simpla coincidenta? Iar a treisprezecea intrebare este, normal, una retorica: chiar ne credeti pe toti prosti?

Share