home CORUPTIE, POLITICA Norica Nicolai este omul oligarhului Vladimir Plahotniuc?

Norica Nicolai este omul oligarhului Vladimir Plahotniuc?

Share

Deputatul moldovean Dumitru Alaiba afirma ca Norica Nicolai, colega de partid cu Melescanu, este confidenta lui Plahtniuc. El se declara revoltat de afirmatiile ministrului de Externe al Romaniei, Teodor Melescanu, care a sustine varianta oligarhului Vladimir Plahotniuc de solutionare a crizei politice din Moldova.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Ma mira declaratiile ministrului Melescanu. Dupa ce aseara Uniunea Europeana a mentionat intr-un comunicat oficial ca recunoaste noul Guvern al Republicii Moldova aflu acum ca domnul Melescanu, ministrul de externe al Romaniei (acelasi care si-a batut joc de votul diasporei romanesti la europarlamentarele din luna mai), isi exprima un punct de vedere prin care spune ca este de acord cu ‘solutia’ oferita de catre fostul premier Pavel Filip, alegerile anticipate din 6 septembrie.

Ajutati-ma sa ma lamuresc: domnul Melescanu a facut aceasta declaratie in calitate de ministru de externe al unui stat din Uniunea Europeana, care a anuntat deja ca recunoaste guvernul Maia Sandu, sau in calitate de membru de partid (ALDE) si coleg cu doamna Norica Nicolai, confidenta oligarhului nostru?”, a scris Alaiba pe Facebook.

Tot mai multi analisti si jurnalisti vorbesc despre legaturi „subterane”, de tip „mafiot”, pe care oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc le are la Bucuresti. Bucurestiul continua sa pastreze o pozitie ambigua fata de evenimentele de la Chisinau.

„Nesfarsita e lasitatea MAE si a Presedintiei in privinta situatiei din Moldova. Se umfla penele pe cocosii romani cand vine vorba de tarrrisoara noastrrra drrraga in relatia cu Ungaria, dar toti responsabilii diplomatiei dau comunicate vagi si inutile despre ce se intampla la Chisinau. Ce aflam din comunicatele Guvernului si Presedintiei? Strict nimic, ca ar fi bine sa fie bine si sa nu fie rau. Nicio pozitionare, nicio asumare – iar asta nu se intampla de azi de ieri, se intampla de multi ani incoace.

Nu contam nicaieri in plan international. Rezultatul? Tarile lumii au mult mai multa incredere intr-o tara ca Estonia, un model de integritate, decat in Romania, care evita sistematic sa apere sau sa condamne cauze. Desigur, lucrurile in privinta Moldovei sunt mult mai complicate, dedesubturile relatiilor mafiote dintre cele doua capitale s-ar putea sa fi pus in dificultate multi oameni importanti de la Bucuresti. De aceea, nici macar faptul ca Uniunea Europeana se pozitioneaza demn si curajos in acest caz nu poate sa ne miste din traditionalele noastre eschive”, scrie diplomatul Ciprian Mihali pe Facebook.

Citeşte şi
Presa de la Chișinău susține că din Basarabia ar fi dat bir cu fugiții Ilan
Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, sare in ajutorul oligarhului Vladimir Plahotniuc si sustine proiectul acestuia
Omul lui Plahotniuc a făcut recent un raliu prin vreo trei sau patru ţări. Totul
Publika TV, postul deținut în Republica Moldova deRealitatea Media, urmează să fie vândut omului de
E logica sistemului creat pentru succesiunea lui Ceausescu, cel doborat acum 20 de ani cu
Nicolescu, preşedintele CJ Argeş a primit mandat de arestare pentru 29 de zile şi, după
Arestat ieri de procurorii DNA, Nicolescu a fost transformat, printr-o strategie de imagine gândită din
~Cât plăteşte SOV să-l îngroape pe Băse~Plaho, dubla identitate~nemultumirile FMI~Guvernul: benzina a crescut nejustificat~sportul mondial
După două scrutinuri legislative în 2009 şi un referendum în septembrie 2010, moldovenii s-au prezentat
Un fior a strabatut duminica seara axa Moscova - Bucuresti - Berlin - Paris -
Share