home POLITICA Noi proteste în Piaţa Victoriei şi în toată ţara. „Liviu Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta!”

Noi proteste în Piaţa Victoriei şi în toată ţara. „Liviu Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta!”

Share

Noi proteste au loc din nou în Piaţa Victoriei din Capitală şi în mai multe oraşe importante din ţară. Nemulţumiţi de modificările aduse în Parlament Codului de Procedură Penală, oamenii au ieşit în stradă pentru a doua zi consecutiv. Sunt peste 10.000 de manifestanţi în Bucureşti și aceştia soses în continuare, în grupuri.

Proteste masive în Bucureşti, ţară şi Diaspora pentru susţinere Kovesi

Noi proteste. Cluj, Sibiu, Timişoara şi alte oraşe

Aproximativ trei mii de persoane protestează la Cluj-Napoca, faţă de modificarea codurilor penale, cer alegeri anticipate şi demisia liderului social-dedmocrat din fruntea Camerei Deputaţilor. „Liviu Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta” este una dintre scandările preferate ale clujenilor care au pornit în marş pe străzile oraşului.

Peste 500 sute de persoane s-au strâns în Piaţa Mare din municipiul Sibiu într-un protest organizat faţă de modificarea codurilor penale. La aflarea veştii că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat „La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!”.

La Iași, aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Unirii, cerând demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat și în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a protesta faţă de modificarea Codului de Procedură Penală şi pentru a cere demisia președintelui Camerei Deputaților,

Protestatarii au primit cu aplauze vestea condamnării la închisoare a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Piaţa este încercuită cu garduri, însă deocamdată sunt puţini jandarmi în jurul manifestanţilor.

Manifestanţii au fost lăsaţi să pună în funcţiune, pe o maşină cu platformă, o instalaţie cu sunet, de unde se aud „Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din anul 1990. De asemenea, cei care doresc dintre manifestanţi vorbesc de la microfon.

Oamenii strigă mai ales „Demisia”.

Printre cei prezenți la protest se află și Mircea Cărtărescu. Urmăriți declarațiile sale în materialul video atașat.

Share